Hem | Företag | Håbo Kommun med som vinnare i European Enterprise Awards 2011 i Budapest

Håbo Kommun med som vinnare i European Enterprise Awards 2011 i Budapest

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

E-fabriken, ett EU-projekt, har vid utvärdering fått pris som bästa ökningen av bra företagsklimat. Håbo kommun varit en ledande aktör och gick med som första kommun i gruppen.

Ann-Marie Sunbdgren från Håbo Marknads AB var med nere i Budapest och fick vara med att ta emot priset i Europeans Enterprise Awards 2011 Ann-Marie Sunbdgren från Håbo Marknads AB var med nere i Budapest och fick vara med att ta emot priset i Europeans Enterprise Awards 2011


Håbo Marknads AB:s medarbetare Ann-Marie Sundgren var nere i Budapest och fick vara med om prisutdelningen. Ann-Marie har varit ansvarig för projektet i Håbo och Knivsta och sett till att företagare i Håbo kommun getts bra möjlighet att dra nytta av projektet.


Bakre raden: Leo Padazakos, Helen Lundell Heby Kommun, Thomas Stavbom Regionförbundet Uppsala,
Främre raden: Maria Ström, Anna-Lena Jansson, Ann-Mari Sundgren, Sigbritt Larsson Tillväxtverket
Fotograf Helen Lundell

Så här låter juryns EU motivering:
E-fabriken projektet har funnit kreativa och innovativa lösningar för att stärka företagande och skapa arbetstillfällen på landsbygden Uppsala län. Projektets plattform för rådgivning och affärsutveckling riktar sig mot befintliga företag och individer som vill starta ett företag på landsbygden regionen. En företagsinkubator erbjuder coachning och mentorskap inom affärsutveckling, ekonomi och e-handel. Deltagarna har regelbundet delta nätverksarbete samt seminarier och workshops. Finansiella verktyg görs tillgängliga via Heby modell, ett mikrolån program som skapats särskilt för detta projekt, som tillåter invånarna att investera i lokala företag för så lite som 50 euro per person och därigenom ge befolkningen en insats och ett val i lokala affärsutveckling. Lades tonvikt på internet och e-handel, eftersom den tekniska utvecklingen inom IT är särskilt viktiga för företag på landsbygden.

Som ett resultat av e-Fabriken har 39 nya företag och 179 nya jobb skapas och genomsnittliga intäkter höjdes med 30 procent i kommunen Håbo ensam. Nya företag uppnått genomsnittliga intäkter på SEK 10,8 miljoner år 2010 detta antal ökade till 71.300 tusen. Sjuttioåtta nya företag fick hjälp i deras utveckling. Kvinnliga företagare består 53 procent av dem som har deltagit i projektet.

Tomas AlmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 26 Maj 2011
Ett jättegrattis till de personer som deltagit i detta project. Sådana inovatörer ska välkomnas till kommunens framtida utveckling.
Grattis
Håkan Sundström
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

4.50

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708