Hem | Företag | Förslag att avsluta detaljplaneprogram avseende Skipark 360

Förslag att avsluta detaljplaneprogram avseende Skipark 360

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo kommun har sedan Skipark 360 aktualiserades varit noga med att påpeka att projektets ekonomiska förutsättningar är avgörande för hur kommunen ska förhålla sig till projektet.

Håbo avslutar detaljplaneprogrammet för Dragelund som inkluderar en möjlig etablering av Skipark 360 Håbo avslutar detaljplaneprogrammet för Dragelund som inkluderar en möjlig etablering av Skipark 360


Med anledning av den senaste tidens händelseutveckling kommer kommunstyrelsens förvaltning föreslå kommunstyrelsen att avsluta detaljplaneprogrammet för Dragelund som inkluderar en möjlig etablering av Skipark 360.

Kommunstyrelsen i Håbo kommun har sedan tidigare fattat två beslut:
1.    Skapa två alternativa detaljplaneprogram för markområdet Dragelund. Ett för verksamheter såsom industri, handel och kontor och ett annat för inomhusskidanläggning och verksamheter.
2.    Pröva möjligheten att teckna ett intentionsavtal med Skipark 360 avseende de planer de har.

Innan ett intentionsavtal kunde bli aktuellt ville vi vara övertygade om att projektet var realistiskt och genomförbart. Vi granskade därför Skipark 360s affärsplan, deras ekonomiska styrka, ledning med mera.

Genom vår granskning har vi kommit fram till att affärsplanen inte är tillräckligt bra och att de inte varit så framgångsrika i sin jakt på investerare som vi hade hoppats. Vi informerade Skipark 360 i början av februari om att vi ville se en ny affärsplan om en fortsättning med planprogramsarbetet skulle bli aktuellt. Vi ville även se bevis på nya investerare, vilket Skipark 360 utlovade. I väntan på en ny affärsplan har förvaltningen inte aktivt arbetat med planprogrammet för en inomhusskidbacke.

- Tyvärr har Skipark 360 inte presenterat vare sig en ny affärsplan eller nya investerare och därmed finns inte längre förutsättningar för något intentionsavtal eller detaljplaneprogram, säger Håbo kommuns kommundirektör Per Kjellander.

- Det faktum att Skipark 360 valt att begära sig själva i likvidation har stärkt oss i vår uppfattning att inte arbeta vidare med detta projekt och förvaltningen kommer därför att föreslå att kommunstyrelsen beslutar att vi ska arbeta vidare med ett detaljplanprogram för verksamheter såsom industri, handel och kontor, istället för mot en inriktning med en inomhusskidbacke, avslutar Per.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Håkan Sundsström 06 Mar 2012
Om jag har förstått det rätt så är det företaget Skipark 360 som gått i likvidation och att projektet lever vidare i hopp om att andra aktörer med större muskler träderfram och fortsätter projektet. Om andra aktörer träder in och fortsätter, ska det ske utan att några skattekronor tas i anspråk, utan projektet ska leva sitt eget liv, annars har projektet inget stöd hos medborgarna.
Håkan Sundström
avatar
Jerka 06 Mar 2012
I sak håller jag med dig Håkan. Men jag skulle ha skrivit att projektet troligen, eller kommer att ha svårt att få stöd hos medborgarna.
För inte vet jag annars hur du kan göra dig till tals för Håbos medborgare.

Kram - Jerker Anderson i Bålsta
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
ham 07 Mar 2012
Jag bodde fortfarande i Håbo kommun då detta började ,och sade från början : VANSINNE.
Nu står vi där.En massa männinskor har utnyttjat pengar som kunde ha användts på ett mycket bättre sätt.Hoppas att det är bra nu. Norrköping i mars.Karl-Erik
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Berndt 12 Mar 2012
Intressant att "projektet" ska leva vidare i ett annat bolag. Är det ett sätt att försöka blåsa sina fordringsägare? Skipark 360 har skulder på flera miljoner kronor. Vem ska betala dessa?
avatar
per 12 Mar 2012
Berndt,
Det är just det man undviker genom att genomgå en likvidation, till skillnad mot att försätta bolaget i konkurs. Vid en konkurs däremot riskerar fordringsägare att inte få betalt. Så svaret på din fråga är att bolaget skall kunna betala sina skulder för att en likvidation skall vara möjlig.
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2711