Hem | Företag | Martin och Sawalee har öppnat Matkassen

Martin och Sawalee har öppnat Matkassen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

När Martin och Sawalee Pernefjord flyttade till Bålsta 2008 saknade de något – asiatiska livsmedel. De måste åka långt för att köpa den mat de ville ha. Eftersom de båda hade erfarenhet av asiatisk mat så började de fundera på om det skulle vara möjligt för dem att öppna en affär med asiatiska livsmedel.

Martin och Sawalee | Foto: Tommy Hildorsson Martin och Sawalee | Foto: Tommy Hildorsson


Långt senare gjorde de slag i saken och idag driver de företaget Thaikassen i Bålsta.
Än så länge har de lagret i det egna huset på Spadevägen men så snart de får tag på en lokal i de centrala delarna av samhället kommer de att flytta verksamheten. Den asiatiska positiva attityden skiner igenom i deras entusiasm när de presenterar sitt lager av asiatiska livsmedel i villan i Bålsta.

Många år i Sverige
Sawalee Khongkaeo kom till Haninge i Sverige 2003. En midsommar 2006 träffade hon Martin Pernefjord och två år senare gifte de sig. När de flyttade till Bålsta 2008 började Sawalee jobba vid kommunen. Martin jobbade vid Securitas i Stockholm där han jobbade redan innan de kom till Bålsta. Idag bor de med sina barn på Spadevägen där de startat eget med asiatiskt livsmedel. De tog kontakt med importörer av asian food och idag har de ett lager med asiatiska livsmedel på Spadevägen 35 i Bålsta.

Det var så det började
– När vi flyttade till Bålsta för två år sedan upptäckte vi att det bor många asiater i Håbo kommun. I och med det fanns det en efterfrågan på asiatiskt livsmedel. Eftersom det inte fanns någon butik i närheten började vi fundera på om det skulle vara möjligt för oss att starta eget, att ha en butik med asiatiskt livsmedel. Sagt och gjort, vi inredde garaget och började ta hem livsmedel i mycket liten skala till att börja med. Senare har vi utökat sortimentet vart efter varorna har sålts. Idag tar vi emot beställningar över Internet lika mycket som vi har kunder som besöker oss på Spadevägen 35 i Bålsta. Hemsidan är under konstruktion men vi har en e-postadress där man kan nå oss och göra sina beställningar, info@thaikassen.se. Vad många gillar med vår affärsidé är att vi även har hemkörning, säger de entusiastiskt.

En lokal i tätorten
– Nu hoppas vi på att få tag på en lokal i de centrala delarna av Bålsta. Det blir mycket lättare med kunder och leveranser om butiken ligger mer centralt. Sedan vi startade försäljningen av asiatiskt livsmedel har vi fått bekräftat att många har saknat en butik där de kan köpa asiatiska produkter. Vi kommer givetvis att utöka sortimentet eftersom men först måste vi få en annan lokal och när vi sedan har etablerat oss blir allt så mycket lättare, säger de. När hemsidan är klar kan vi marknadsföra oss ändå bättre men tills vidare är kunderna välkomna hem till oss på Spadevägen 35 och handla, säger de avslutningsvis.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2713