Hem | Företag | Ny karttjänst för företag på frukostmöte

Ny karttjänst för företag på frukostmöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Tisdagens frukostmöte blev välbesökt och positivt med föredrag om kartor, sommarjobb, internationella samarbeten och en ny hästkraftsstinn motortävling i Draget.

Frukostmöte på Lastberget | Foto: Håbo Marknads AB Frukostmöte på Lastberget | Foto: Håbo Marknads AB


Lena Biärsjö

Lena Biärsjö inledde morgonen med att berätta om Lillsjöns Trädgård som hon under våren nyöppnar. Efter att ha jobbat i 12 år på Säbyholms gymnasium satsade hon på att driva eget när hon fick reda på att Lillsjöns plantskola var till salu. Den 21 mars slår man upp portarna igen med buller och bång, Lena hälsar alla hjärtligt välkomna till nyöppningen.

 Niha Hodzic och Mårten Mogren, GIS

Nihad Hodzic och Mårten Mogren från Håbo kommuns GIS-avdelning berättade om en ny karttjänst som man arbetar med. Håbo kommun tar fram sex kartor för olika områden, till exempel besökskarta, utbildning & omsorg och så Näringsliv. Näringslivskartans funktioner beskrevs ingående och exempel visades. Alla företag registrerade i kommunen kommer att finnas med på kartan via SCBs register, man får också möjlighet att ha en länk till företagets hemsida. Marknadsbolaget samarbetar med GIS-avdelningen kring denna karta och kommer att informera närmare om när kartan kommer att läggas upp och vidareutvecklingen. Åhörarna var mycket entusiastiska över näringslivskartan och ställde många frågor.

 Alexander Brännkärr

Från företaget Indivator kom Alexander Brännkärr som drivit projektet Roligaste Sommarjobbet i samarbete med Håbo marknads AB under flera somrar. Under årets sommarlov finns man i tolv kommuner och räknar med att sysselsätta 500 unga i åldrar 14-19 år under fyra veckor. 

 christer stenström

Christer Stenström berättade om Enterprise Europe Networks arbete med internationella kontakter. EEN finansieras av EU och Tillväxtverket och hjälper små och medelstora företag med internationella kontakter. Varje år arrangeras flera träffar både nationellt och internationellt där företagare kan mötas och skapa samarbeten. Christer kommer till Håbo för rådgivning en gång i månaden och vill man träffa honom bokar man tid via Ann-Mari Sundgren, 076-1487222.

Jenny Lindberg, turismkoordinator tog sedan tillfället i akt att berätta om sommarens evenemang i kommunen och presenterade också ett nytt evenemang som förhoppningsvis blir årligt återkommande, motortävling i Draget.

fredrik mahlin

Och då tog Fredrik Mahlin från Svenska Motorklubben i Uppsala över. Han berättade om tvådagars arrangemanget i grustaget i Dragets industriområde. Helgen 27-28 april kommer att bjuda på Formula Offroad, en spektakulär motorsport där fyrhjulsdriva fordon kör uppför branta grusväggar. Efter att ha bedrivit detta arrangemang utanför Uppsala flera år i rad satsar man i år på att få hit stockholmspubliken och hoppas på fyratusen besökare. På området kommer det också att finnas ett utställningsområde med marknad och det kommer att bli ett evenemang för hela familjen.

Jenny Lindberg
Håbo Marknads ABPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2708