Hem | Företag | Byggplaner och skyttebana presenterades på frukostmötet

Byggplaner och skyttebana presenterades på frukostmötet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under tisdagmorgonens frukostmöte på Lastberget fick företagare veta mer om bland annat byggplaner i Frösundavik och den unika skjutbanan i Varpsund.

Frukostmöte på Lastberget | Foto: Håbo Marknads AB Frukostmöte på Lastberget | Foto: Håbo Marknads AB


Tisdagens frukostmöte inleddes av kommunarkitekt Klas Klasson inför byggavdelningens mest hektiska säsong. Han gick igenom de vanligaste frågor man ställer till byggavdelningen och så visade han Håbokartan som finns på kommunens webb där man kan hitta till exempel detaljplaner med regelverk för hur mark får bebyggas.

Klas Klasson Kommunarkitekt Klas Klasson

Helena Busck från SMÅA berättade sedan om planerna att bygga ett stort antal bostäder i området Frösundavik, något som började planeras för redan 2003. Först nu har planerna för utbyggnaden av området vunnit laga kraft och man kan börja planera för byggstart. Försäljning kommer att påbörjas våren 2014 och inflyttning påbörjas drygt ett år senare.

Helena Busck Helena Busck från SMÅA

Carl Mörner från Varpsund Home of Shooting berättade om verksamheten man startade i varpsund för snart ett år sedan. Här kan företag och allmänhet träna skytte på olika sorters banor, bland annat på filmduk mot rörliga mål. På anläggningen ordnas också kurser för jägarlicens och andra typer av event.

Carl Mörner Carl Mörner från Varpsund Home of Shooting

Den 19-20 april går Fanna Expo - Enköpings företagsmässa av stapeln och Göran Olsson berättade om hur den kom till och vad de förväntar sig av framtiden. han välkomnade alla företagare att besöka mässan som hade 7000 besökare förra året.

Göran Olsson Göran Olsson

Agneta Hägglund, kommunalråd, avslutade morgonens företagsfrukost med att uppmana ortens företagare att berätta hur de vill att Bålsta ska se ut år 2030. Ett visionsarbete pågår och det är viktigt att alla får komma till tals med önskemål och förväntningar på framtidens Bålsta. På lördag 13 april finns kommunpolitikerna i Bålsta centrum för att diskutera med medborgarna, Agneta välkomnade alla att ta chansen och berätta vad de tycker!

Håbo Marknads AB



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV






Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744