Hem | Företag | Om ADHD på frukostmöte

Om ADHD på frukostmöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Tisdagens frukostmöte på Lastberget var så välbesökt att extra bord och stolar fick ställas fram.

Foto: Håbo Marknads AB Foto: Håbo Marknads AB


Över 80 personer kom för att äta en god frukost, lyssna på intressanta föredrag och träffa andra företagare.

Peter Löfgren

Innan mötet började spelade den lokale pianisten Peter Löfgren evergreens och skapade en trivsam stämning.

Jenny Lindberg

Jenny Lindberg, turismkoordinator vid Håbo Marknads AB inledde morgonen med att berätta om årets turistsäsong i Håbo. Åhörarna fick också veta mer om nästa års planer med bland annat utvecklingsprojekt för besöksnäringen kring Mälaren och turistseminarium i samarbete med Upplands-Bro. Läs mer om turismen i Håbo här.

Katarina Drevenlid

Katarina Drevenlid från Bålsta Gästgivaregård tog vid som representant för besöksnäringen i kommunen. Katarina berättade om hur man i år har börjat med Bed & Breakfast vilket gett gott gensvar och fler internationella gäster. Läs mer om Bålsta Gästgivaregård här.

Jessica Stigsdotter Axberg

Därefter berättade Skoklosterbon och företagaren Jessica Stigsdotter Axberg om ADHD (attention deficit/hyperactivity disorder) och hur man kan hantera denna personlighetstyp. Sedan Jessica fick en son med ADHD för elva år sedan har hon lärt sig mycket om detta och håller föreläsningar och utbildningar för till exempel förskolor och skolor där man ofta kommer i kontakt med barn med dessa problem. Läs mer om Jessicas arbete kring ADHD här.

Per Kjellander

Därefter berättade Håbos kommundirektör Per Kjellander om pågående omorganisationer i kommunen. Arbetet inleddes med att den politiska organisationen behövde omstruktureras vilket medförde att även ordningen och ansvarsfördelningen hos förvaltningarna behövde förändras. En del av arbetet ser man redan resultatet av, till exempel i Kontaktcenter som är en del i tillgänglighetsarbetet.

Lotta Agefjord Mats persson Fredrik Gustafsson

Morgonens frukostmöte avslutades med att Lotta Agefjord och Mats Persson, både styrelseledamoter i Håbo FF, intervjuades av Fredrik Gustafsson från Ena-Håbo tidningen. Håbo FF har efter flera skakiga år kommit igen och har sedan ett par år en stark styrelse och bra tränare som har resulterat i att herrarnas A-lag klättrat en division. Man arbetar också mycket med sponsring och framtidsfrågor och tänker långsiktigt när det gäller klubbens framtid. Läs mer om Håbo FF här.

Håbo Marknads ABPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2698