Hem | Företag | Fridegårdsgymnasiet siktar på SM-guld i UF 2016

Fridegårdsgymnasiet siktar på SM-guld i UF 2016

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under tisdagmorgonens frukostmöte avslöjade UF-läraren Johnny Hellgren från Fridegårdsgymnasiet att man tänker ta hem en guldmedalj i nästa års SM i Ung Företagsamhet.

Nära 80 företagare och intresserade deltog i frukostmötet på Lastberget Nära 80 företagare och intresserade deltog i frukostmötet på Lastberget


Nära 80 företagare och intresserade deltog i frukostmötet på Lastberget som också innehöll en kort presentation av Håbo kommuns tillförordnade kommundirektör, Vipul Vithlani. Vipul har arbetat med ekonomi i Håbo kommun i femton år och fungerar sedan juni som tf kommundirektör tills rekryteringen av en ny kommundirektör är klar.

Leif Nyrén, vd för Håbo Marknads Ab berättade därefter om planerna för bolagets framtid och hur företagen mår i kommunen. Statistik som baseras på årsbokslut visar på en positiv utveckling av näringslivet medan företagarnas egen uppfattning visar att det finns utrymme för förbättningar inom kommunens ansvarsområden. När det blev dags för frågestund hördes flera kritiska röster kring kommunens hantering av nyetableringar och satsningar på lokal idrott. Tf kommundirektören och marknadsbolagets ordförande Håkan Welin svarade på frågor och berättade om hur dessa frågor hanteras framöver.

Johnny Hellgren, själv utsedd till Årets UF-lärare 2014 i Uppsala län, berättade om årets arbete med Ung Företagsamhet vid fridegårdsgymnasiet. De senaste åren har man legat i topp i länet och även tagit medaljplatser i SM-finalen. Nu siktar man på att det bästa UF-företaget i Sverige under 2015/16 ska komma från Fridegårdsgymnasiet. Alla årets UF-företag kommer att presentera sina affärsidéer under Riskkapitalkvällen i Fridegårdsgymnasiets café den 15 oktober klockan 18.30. Då finns också möjlighet att investera i företagen, anmäla sig som mentor eller sponsor, alla är välkomna.

Därefter fick två UF-företag möjlighet att presentera sig. Our Journey UF består av Olivia Johansson, Maja Blomberg, Albin Storbacka, Victor Dänhardt och Jonna Bodag. De vill skapa större förståelse för olika människors levnadssituationer genom att ge ut en bok med flyktingars berättelser om deras flykt till Sverige. Ungdomarna har redan börjat göra intervjuer och fokuserar på personernas känslor och upplevelser. Boken ska säljas för ca 200 kronor och hälften av vinsten ska skänkas till UNHCR.

Det andra UF-företaget som deltog i frukostmötet var Gymnasiekompassen som består av Martina Lindman, Elin Nevlén och Tove Lindqvist. Ungdomarna kommer att arbeta i både Håbo, Upplands-Bro och Järfälla med att hjälpa niondeklassare som ska välja utbildning till gymnasiet. Eleverna ska få hjälp att hitta rätt genom att Gymnasiekompassen ger ut en tidning med information om de tio mest populära gymnasieskolorna som elever från dessa kommuner söker till. Man kommer också kunna läsa elevers egna berättelser från dessa gymnasium eftersom detta ofta inte finns i material som skolorna själva tar fram. Gymnasiekompassen kommer dessutom att besöka niondeklasser och informera och svara på frågor om gymnasietvalet.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2700