Hem | Företag | Skipark360 vinnare på Kapitalmarknadsdagen 24/5, 2011

Skipark360 vinnare på Kapitalmarknadsdagen 24/5, 2011

image

Skipark360 röstades fram av medverkande investerare som det mest intressanta investeringsobjektet.

Nedan är en artikel skriven av Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS).

____________________________________________________________

Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS) arrangerade idag turistnäringens Kapitalmarknadsdag 2011. Efter en landsomfattande uttagning kvalificerades 10 företag till dagen. Skipark 360 röstades fram av medverkande investerare som det mest intressanta investeringsobjektet. Skipark 360:s affärsidé är att erbjuda och driva världens mest kompletta året-runt-destination för inomhusskidåkning. Anläggningen omfattar bland annat en inomhusbacke med 160 meters fallhöjd, samt en längdåkningstunnel på 3,5 kilometer.

- Det känns oerhört hedrande att få utmärkelsen årets mest intressanta investeringsobjekt, med tanke på att konkurrensen var så hård. Vi hoppas att det här är ett steg på vägen mot att förverkliga vår vision, nämligen att skapa världens modernaste och mest klimatsmarta skid- och aktivitetsdestination för elit- och motionsutövare, säger Glenn Bovin, vd på Skipark 360.

Årets investeringsobjekt domineras av skidanläggningar och fjälldestinationer samt hotelletableringar, naturupplevelser och internetbolag. Investeringsbehovet varierar och förhoppningen är att dagens investerarmöten ska leda till ett flertal konkreta investeringar.

RTS, Rese- och turistnäringen i Sverige, är en näringslivsorganisation som driver affärs- och utvecklingsprojekt i partnerskap med aktörer från privat och offentlig sektor. Målet är att stimulera ett ökat entreprenörskap och företagande, för att därigenom bygga den gemensamma marknaden åt rese- och turistnäringens intressenter. RTS har sedan 2010 det operativa ansvaret att utveckla, bemanna och driva ett nationellt utvecklingscenter, TRIP Turistnäringens Utvecklingscenter. För vidare information, se www.rts.se.
___________________________________________________________

Det var en underbar känsla upplevde vi att få detta första officiella pris. Detta innebär även en resa med RTS och näringsdepartementet till Oslo i höst och bland annat få presentera Skipark360.

PS. Glöm inte att komma till vårt informationsmöte den 14/6 kl.18.30-19.30 på teatern, Fridegårdsgymnasiet.

Varma hälsningar
Glen Bovin, vd
Per Hammarström, teknisk chef
Jenny Furtenbach, marknadschef
Skipark360