Hem | Företag | Kvinnogymmet går hem i Bålsta

Kvinnogymmet går hem i Bålsta

image

Världens största träningskedja heter Curves och deras nyckel till framgång är kvinnor. Männen är inte välkomna på gymmet, men trots att det har skapat vissa reaktioner sprids nu Curves-konceptet över Sverige.

En av de mest framgångsrika entreprenörerna är Charlotta Danckwardt som år 2008 öppnade sitt första Curves. Innan året är slut öppnar hon sin sjunde Curves träningsklubb i ytterligare en stockholmsförort.

Charlotta driver idag fyra av Curves 22 träningsklubbar i Sverige; Vällingby, Bålsta, Järfälla, Enköping och sedan i måndags, Bromma. Redan efter sommaren öppnar hon ytterligare två Curves-gym, denna gång i Täby och Märsta. Expansionen beror enligt henne själv på att hon kan den lokala marknaden och ser ett behov av fler gym utan män.
– Många kvinnor berättar att de känner sig obekväma att träna tillsammans med män och det är tråkigt om det ska stå i vägen för en god hälsa, säger Charlotta Danckwardt.

Curves framgång i Sverige tror Charlotta även beror på konceptet med 30 minuter långa pass som snabbt ger resultat. Träningsformen passar dagens stressade storstadskvinnor. På frågan vad som driver henne att starta ytterligare Curves-gym svarar hon:
– Många kvinnor är fysiskt begränsade och kan inte leva sina liv fullt ut. Att inte kunna sova ordentligt, inte kunna knyta skorna eller sitta på golvet och leka med sina barn eller barnbarn är dolda handikapp som försämrar livskvalitén och glädjen för många kvinnor idag. Vi hjälper alla som kommer hit att stärka kroppen, hitta sin matchvikt och förebygga framtida problem, säger Charlotta.

Curves finns idag på 22 platser i Sverige och målet är att guida kvinnor till ett hälsosammare liv med hjälp av kunskap om både kost och motion. Kedjan har cirka 10 000 träningsklubbar i mer än 85 länder och är förutom världens sjunde största franchiseföretag, världens största träningskedja med inriktningen snabb, skonsam och rolig träning.

Attila Gal
Håbo Portalen