Hem | Företag | Företagsdag på Lastberget

Företagsdag på Lastberget

image

Nästan 140 företagare besökte Håbo Marknads och PwC´s Företagsdagen 2011 på Lastberget igår.


Företagsdagen 2011
Sena eftermiddagen och kvällen var full med spännande och innehållsrika föredrag och avslutades med en härlig buffé och mingel.


PwC
Först ut var det lokala PwC kontoret som informerade gällande webbaserad företagsadministration och förändrade regler kring revision - Matz, Danny, Eva och Anki från PwC.

Per Andersson
Per Andersson VD på Håbo Marknads AB informerade om det breda området som företaget arbetar med – framförallt att arbetet är fokuserat kring att hjälpa det lokala näringslivet till oanade höjder.
 
Ann-Mari Sundgren, näringslivsutvecklare på Håbo Marknads AB berättade om det fantastiska arbete som bedrivs med entreprenörskap i Håbos skolor. Allt ifrån handelplats i årskurs två, till Uppfinnar Olle i årskurs fem och starta eget i årskurs nio, där över 80 % av eleverna i årskurs nio deltar.
 
Per Hammarström, Skipark360
Skipark 360 med Per Hammarström utvecklade hur samarbetet med NCC fungerar. Representant från NCC var Per Fransson, som är den från NCC som har ansvaret för Skipark 360.
 
Anders Svensson PwC
Anders Svenson från PwC drog alla nyheter och bra tips i sin skattekavalkad.
 
Sist ut och den som drog mest applåder var den gamla skidåkaren Thomas Fogdö, som pratade under rubriken, Ta befäl över din prestation!
Thomas Fogdö föreläser
Thomas fokuserade kring ämnet prestation med betoning på individens möjlighet att träna på, och utveckla sitt tänk och sin inställning. Fokus i föreläsningen låg på det som är enkelt att påverka i allas vardag och det Thomas som mental rådgivare ofta stöter på i sitt arbete - "kan det vara så här enkelt?" Svaret är att det kan det vara... men det kan också vara väldigt komplicerat, vi väljer väldigt mycket själva. 

Thomas Fogdö föreläser
Målet med Thomas föreläsningen var att alla ska förstå att de har ett val och en möjlighet att påverka sin prestation.Alla kan inte bli världens bästa... men alla kan göra så bra som bara de kan, utifrån sina egna förutsättningar.  

Thomas Fogdö var en av Sveriges bästa utförsåkare på herrsidan när han 1995 bröt ryggraden och blev delvis förlamad. Idag arbetar han som föreläsare, författare och mental rådgivare.

 

Företagsdagen 2011
Under avslutande buffé auktionerades tre härliga fototavlor ut. En av tavlorna köptes av två lärare på BCJF Fordonsprogram - Bo Björkman och Thomas Karlsson. De övriga av Edit Holländer på Younik Tours och Jan Danils på Dev 360 GR. Totalt gav auktionen 3 300 kr som kommer gå till att starta 4 nya kvinliga företag i UInfien genom organisationenHand-i-Hand. 

Det är fotograf Gunnar Henriksson, som bearbetat tavlorna från några av de bilder och sympoler, som används i entreprenörskap i Håbo grundskolor.  


Företagsdagen 2011
Sist fick deltagarna möjlighet att fixa julklapp - årets julklapp för alla som gillar deckare och Skokloster. Boken "Bagarbograven" av GD Hjertstedt.

Källa/Foto: Håbo Marknads AB