Hem | Företag | Välbesökt frukostmöte på Potentia

Välbesökt frukostmöte på Potentia

image

Tisdagmorgonens frukostmöte var nog det mest välbesökta någonsin med nittio nyfikna företagare som samlats för att få veta mer om Potentia Educations nya skolbyggnad.

Frukostmötet ägde rum i den nya skolbyggnaden i Dalängen och morgonen inleddes med att Håbo kommuns nya kontaktcenter fick presentera sig.

Kontaktcenter Håbo kommun

Kommunens kontaktcenter öppnade i juni månad och fem personer arbetar med att ta emot samtal och besökare i receptionen. Sedan maj månad har väntetiden i telefon förkortats avsevärt och man siktar också på att bara behöva koppla vidare 20% av inkommande samtal, resterande ärenden ska man kunna lösa själva. Redan nu tar man hand om till exempel vigslar, serviceinsatser utan behovsprövning och att hjälpa äldre med enklare hjälpmedel som trygghetslarm.

 Kerstin Morin

Kerstin Morin från Fridegårdsgymnasiet berättade därefter kort om Ung Företagsamhet där elever som ska starta företag detta läsår behöver både riskkapitalister och mentorer, och efterlyste dessa bland deltagarna i mötet. Kerstin bjöd in till ett informationsmöte om detta den 8 oktober 18-20 i Café Fridegård. Läs mer om UF-företagande på Fridegårdsgymnasiet här.

Fredrika Engqvist

Fredrika Engqvist presenterade sitt företag Verksamhetsutveckling i Mälardalen där hon hjälper företag och personal att utvecklas. Fredrika har drivit eget sedan 20-årsåldern och har erfarenhet från såväl sälj- som medicinbransch. Läs mer om Verksamhetsutveckling i Mälardalen här.

Kim Amb Bengt Johansson

Under en spännande halvtimme fick vi så möta Kim Amb som verkligen satt Bålsta på kartan genom sina prestationer inom spjutkastning. Kim började träna friidrott sedan sex års ålder men det var när han började på gymnasiet som satsningen mot elitnivå började. Det senaste året har Kim haft stora framgångar och nästa stora mål är att ta medalj vid EM i Zurich 2014. Under hösten inleder Kim också ett samarbete med Håbo Marknads AB för att stötta unga i entreprenörskap, eftersom företagandet och elitidrottandet har stora likheter. Läs mer om Kims framgångar här.

Potentia Education

Lovisa Westerlund, Kicki Lundin och Maria Tulesjö berättade sedan om hur de drivit friskolan Potentia Education i sex år. Under sommaren flyttade de in i sin nya skolbyggnad. I Potentia går bara 180 elever medan man har en kö på 2500 barn. Skolan har ett eget kök där Fazer Food Service lagar mat till barn och personal. Läs mer om Potentia Education här.

Hasse Wahlberg Åke Levén

Sist ut idag var Hasse Wahlberg och Åke Levén från E3 Hus som har byggt fastigheten som skolan huserar i. Hasse är via fastighetsbolaget Waxholm HW Konsult även hyresvärd med ett tjugotal fastigheter i Bålsta. Åke Levén berättade om byggtekniken kring de hus som E3 Hus producerar: byggmaterialet är en typ av cellplast som gör att huset blir väldigt bra isolerat och energikostnaderna blir mycket låga. Läs mer om E3 hus här.

Källa: Håbo Marknads AB