Hem | Företag | UF-företag och galoppbanan på frukostmöte

UF-företag och galoppbanan på frukostmöte

image

På tisdagens frukostmöte på Lastbergets konferens presenterade Ektech UF sin affärsidé som de kommer arbeta med under läsåret.

Över 100 deltagare hade samlats för tisdagens frukostmöte. Morgonen inleddes av Leif Nyrén, Håbo Marknads AB och Birgitta Persson från Bålsta Företagarförening som stod för morgonens program. Därefter berättade Jonas Thun, verksamhetschef vid Familjeläkarna i Bålsta om vårdcentralen i Bålsta centrum. En nyhet hos familjeläkarna är att man under hösten öppnar en ögonspecialistmottagning. Läs mer om Familjeläkarna här.

Mikael Almén, Svensk Galopp

Mikael Almén från Svensk Galopp tog vid efter Jonas för att berätta om arbetet kring galoppbanan i Önsta i Bro. Mötesdeltagarna fick se skisser på hur galoppbanan komemr att utformas, väl integrerad i miljön och landskapet. På området kommer det finnas plats för banan, stallplats för 400 hästar, veterinärmottagning och ett antal andra verksamheter. Under hösten 2015 kommer man börja flytta in på anläggningen. Läs mer om galoppbanan i Bro här.

rukostmöte 7 oktober 2014

Agneta Hägglund, kommunalråd tog vid för att snabbt berätta om hur valresultatet visar sig i kommunfullmäktige. Arbetet med att bilda majoritet och utse representanter för kommunstyrelse och nya nämnder pågår för fullt.

Arbetsförmedlingen

Från arbetsförmedlingen Håbo-Upplands-Bro-Järfälla kom Charlotta Havaas, Simi Barutwanayo och Olivia Andersson som berättade om vad AF kan göra för företagare och hur man kan samarbeta. Nästa vecka hålls ett möte för företagare där man bland annat kommer att berätta om möjligheter till subventionering för olika typer av anställningar. Läs mer om AF Bålsta här.

NextData

Morgonens lokala företag som fick chansen att presentera sig var NextData som representerades av Mattias Norgren, Tonbias Tunemar och Tommy Högström. NextData har bildats av sammanslagning av de två företagen JCN Consulting och SE Tech, och man erbjuder tjänster inom IT, nätverk och data. I slutet av oktober flyttar man in i nya lokaler på Fabriksvägen 2 och kommer att hålla öppet hus. Läs mer om NextData här.

rukostmöte 7 oktober 2014

Alexander Larsson berättade om företaget EkTech UF som erbjuder lokala företag plats i en Bålsta-app. Appen ska användas av allmänheten och man kan välja att köpa ett av tre paket med olika utrymme. De fem ungdomarna Simon Lafis, Jennifer Staaf, Marcus Busch, Patrik Svalling och Alexander Larsson går på de ekonomiska och tekniska programmen i Fridegårdsgymnasiet, där Johhny Hllgren arbetar som UF-lärare. Johnny berättade att Bålstas företagare nästa vecka är inbjudna till en riskkapitalkväll i Fridegårdscafét, där alla UF-företag kommer att berätta om sina affärsidéer och man har möjlighet att sponsra dem. Läs mer om riskkapitalkvällen här.

Nästa frukostmöte är den 4 november på samma plats.

Håbo Marknads AB