Hem | Övriga Nyheter | Håbo Närradio hörs i Finland

Håbo Närradio hörs i Finland

image

Det kom ett mail från Finland där det berättades att Håbo Närradio hörs på en liten fyrö som heter Utö, den sydligaste bebodda ön i Finland. Kom sedan inte och säg att ingen lyssnar på Håbo Närradio. De som bor i Skokloster och som har dålig hörbarhet på FM 87,7 MHz får kanske rikta om sina antenner.

Det var med glädje jag läste mailet som kom från Jussi Suokas i Finland. När han berättade att de fångat upp signalerna från Håbo Närradio i Bålsta tändes ett ljus på "radiohimlen". Dagen efter kom ett mail till, då från en av de andra i gruppen. Jag publicerar det senaste brevet och uppmanar samtidigt alla håbobor att lyssna på Håbo Närradio på FM 87,7 MHz.
Mvh Tommy Hildorsson

Här är brevet som kom den andra dagen:

Hej!
Jag skriver den här mejlen på en liten fyrö som heter Utö, den söderligaste bebott ön i Finland. Jag har varit här hela veckan med sju killar som kallar sej "DX lyssnare" - vi lyssnar på utländiska radiostationer. Vi har skrivit en blogg om vår radio-expedition här: http://uto-fmdx.blogspot.com/.

Jag hörde från min kompis Jussi Suokas igår att han hade lyssnat på Håbo närradio tidigt i morgon. Jag sätt min radio på 87,7 MHz och började vänta... Det tog en god två timmar innan jag hörde en enda ord av svenska. Det finns en ganska stark finska YLE sändare på samma frekvens. Men på klockan 10:40 svensk tid (17 juni 2011) YLE måste ge upp och låt er signal komma fram. Under circa tre minuter dominerade Håbo närradio frekvensen 87,7 MHz. Hörbarheten var inte bra men jag tycker att jag kände igen några "magiska ord": "87,7 MHz" / "Håbo närrario" och "Håbo kommun"! :)

Igår var det faktiskt den bästa dagen under denna veckan för att höra mindre radiostationer fron Sverige. Och i morgon är vår DX-läger över: vi måste resa tillbacka från ön. Men vi har redan bestämt att komma igen nästa år!