Hem | Övriga Nyheter | Blöt festdag i ett festligt firande

Blöt festdag i ett festligt firande

image

Håbo festdag blev en blöt tillställning men trots det välbesökt. Godisjoggen som startade klockan 11 i ett ihållande duggregn på Gröna Dalens idrottsplats lockade många deltagare och åskådare.

Löpsträckan var 1300 m och gick mot Bålsta centrum och förbi simhallen. Omkring tusen personer deltog varav cirka 950 var barn. Samtidigt som starten för Godisjoggen gick invigde kommunalrådet Agneta Hägglund festdagen på stora scenen mellan Centrum och Fridegårdsgymnasiet.

Efter dessa begivenheter dansade ett karnevaltåg fram till stora scenen för att där värma upp publiken Det kunde behövas en dag som denna då himlen var molntäckt och det regnade från tidig morgon till långt fram på eftermiddagen. Trots regnet vandrade mängder av människor runt i marknadsområdet som ringlade sig runt Fridegårdsgymnasiet. På simhallsparkeringens övre del fanns Peter Pans Tivoli med allt från chokladhjul till karuseller. Men det var inte bara utomhus allt hände. Både i Gymnasieskolan och i Centrum var det liv och rörelse den här festfyllda dagen.

Feststämning fram till midnatt
På stora scenen avlöste banden varandra med början av The Poodles vid 11-tiden. På kulturscenen var det aktiviteter av en annan sort även om det även där rörde sig om sång och musik. Där var det bland annat körsång, folkmusik och dansuppvisning. I idrottshallen var det företagsmässa med ett 50-tal företag som presenterade sig och sina produkter och tjänster under dagen. På kvällen var där 80-talsfest med banden Noice Forever, Lasse Lindbom, Tommy Ekman & Micke Syd och i caféet spelade dansbandet Rhodos. Hela Bålsta fylldes av feststämning och med tanke på alla bilar på parkeringsplatser och vägrenar tycktes det som att de flesta håbobor tagit sig till Bålsta för att vara med på Håbo festdag den här regniga dagen lördagen i augusti.

Tommy Hildorsson