Hem | Övriga Nyheter | Hon har ett hjärta som klappar för världens barn

Hon har ett hjärta som klappar för världens barn

image

Hon har gröna fingrar och är mycket engagemang, speciellt inom den kyrkliga verksamheten Maj Ibbinger som ställer upp där det behövs. Hon sågs senast bland dem som samlade in pengar till världens barn i Bålsta Centrum. Hon arbetar på en förskola i Upplands Väsby och på fritiden är hon en ideellt arbetande diakon och vice församlingsföreståndare i Björksäterkyrkan där hon också är med i församlingsrådet.

Maj älskar sitt jobb lika mycket som den ideella kyrkliga verksamheten. Får hon sedan någon tid över så ägnar hon den till att ta hand om trädgården och växterna hemma i Dalängens BRF i Bålsta.

Viktigt att trivas med vad man gör
– Min anställning som barnskötare på den föräldradrivna kristna förskolan, ”Senapskornet” i Upplands Väsby trivs jag väldigt bra med. När jag kommer hem till Bålsta efter jobbet ägnar jag mycket tid åt verksamheterna i Björksäterkyrkan. Där har vi fått 29 medlemmar i år och många av dem är flyktingfamiljer från Afrika. Bland dem är det många barn och tillsammans med de övriga är det cirka 20 barn som vi startat söndagsskola för. Vi har även startat en scoutgrupp.

Bra insamlingsresultat i Håbo kommun
– Jag blev tillfrågad att vara kommunsamordnare 2005 och har varit det sedan dess. Som samordnare är mina uppgifter att bjuda in till planeringsmöten och fungera som en kontakt för olika lokala organisationer. På mötena tar vi upp när, var och hur vi skall samla in pengar samt vilka fler vi kan bjuda in. Sist men inte minst skall jag redovisa och sätta in pengarna vi samlat in.
Vid den senaste insamlingen arbetade vi tillsammans med Lions, Röda korset, Lärarförbundet, Björksäterkyrkan Pingstkyrkan. Hittills har vi samlat in 30.472 kr i Håbo kommun i år och insamlingen fortsätter året ut. Sedan jag kom med som samordnare har vi haft de här resultaten: 2007 22.000 kr, 2008 12.994 kr, 2009 12.000 kr och 2010 41.566 kr, säger Maj och ler belåtet.

Tommy Hildorsson