Hem | Övriga Nyheter | 4G - snart i Bålsta

4G - snart i Bålsta

De senast tillkomna skärgårdsorterna på västkusten som nu får 4G är Asperö, Brännö, Fotö, Rörö och Öckerö. Också på östkusten växer 4G-nätet där Muskö utöver redan befintliga ställen i Stockholms skärgård, nu får tillgång till det snabbare mobila bredbandet. Övriga nya 4G-orter är Björlanda, Bålsta, Nolvik, Skoghall, Torslanda och Tumlehed. På bara två år har världens första 4G-nät växt i rekordfart och finns idag på över 200 stora och små orter över hela Sverige.

– Oavsett var man befinner sig har det blivit allt viktigare för våra kunder att kunna göra mer när de är mobilt uppkopplade, som att titta på streamad film, spela onlinespel och delta i videokonferenser. Vi ser också att våra kunder i allt högre utsträckning använder fler uppkopplade prylar samtidigt till sitt mobila bredband, vilket underlättas med en snabb 4G-uppkoppling, säger Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster på Telia.

Vad är 4G?

4G är fjärde generationens nät för mobil kommunikation med praktiska datahastigheter på upp till 80 Mbit/s. 4G-nätet är helt IP-baserat till skillnad mot dagens 2G- och 3G-nät där både röst- och datatrafik får samsas.

Attila Gal
Håbo Portalen

Läs mer på http://telia4g.se/?p=1615