Hem | Övriga Nyheter | Höstmarknad trots regn och rusk

Höstmarknad trots regn och rusk

image

I ett typiskt höstväder var det höstmarknad i Gamla Bålsta sista lördagen i september.

Längs Stockholmsvägen genom samhället fanns de som så många år tidigare, stånden med hantverk, skördade frukter och grönsaker, loppisprylar, föreningar och politiska partier som presenterade sig och sina budskap. Och så förstås öppna butiker i hela Gamla Bålsta. Till detta deltog Håbo Ridklubb med två av sina ponnyhästar för barnen att rida på.

Men årets marknad blev inte så som man hoppats. Det var en lite kall vind som svepte genom samhället. Till det började det smådugga lite framåt lunchtid. Ett par timmar senare kom en riktig störtskur som skrämde iväg besökarna och fick utställarna att skydda sitt utbud av varor och tjänster med presenningar.

En tradition som lever vidare
Även om marknaden var utsatt att pågå mellan kl. 10-16 så droppade besökarna av någon timme tidigare än beräknat. Utställarna började plocka ihop sina varor, sitt utbud och det blev glesare mellan stånden. Men även om marknaden inte varade så länge som man önskat och om inte vädret var som man hade hoppats så var det ändå traditionsenligt höstmarknad i Gamla Bålsta. En tradition som Lions tillsammans med Gamla Bålsta Centrumförening kommer att fortsätta att hålla vid liv hur än vädrets makter presenterar sin väderlek.

Tommy Hildorsson