Hem | Övriga Nyheter | Var det bättre förr?

Var det bättre förr?

image

Dagens teknik har gåt framåt så skickar man ett paket från Wien till Bålsta kan man redan från dag 1 följa upp hur långt paketet har kommit. Jag väntade på ett paket från Wien och kollade upp då och då och försökte räkna ut när den skulle vara framme i Bålsta.

En dag så hittade jag meddelande i min brevlåda att paketet inte kunde levereras till postadressen och att den kan hämtas på hämtningsställe dvs ICA Kvantum  men inte förrän viss datum och klockslag. Jag gjorde precis enligt instruktionen och trängde mig med alla andra som hade andra ärenden att göra för att få besked att ingen sådan paket har levererats till ICA Kvantum i och med att den inte ens var registrerad. Jag kom tillbaks efter två dagar och fick samma besked och enligt personalen så skulle paketet vara i Malmö. På postens fina hemsida står att paketet har kommit till Järfälla, alltså två olika besked. Dagen efter så ringer mig en snäll och omtänksam person som bor på Lindegårdsvägen och berättade att han har ett paket hemma, som borde ha kommit till mig. Förvåningen var ännu större när han sa att paketet hämtades på ICA Kvantum som i sin tur meddelade mig att den minsann inte ens har kommit till de.

Vad hjälper all den fina teknik när paketet färdas tusental mil för att sedan försvinna på destinationsplatsen.

Jag hämtade mitt paket med uppvisad legitimation och meddelade ICA Kvantum om detta. Jag fick ingen ursäkt för det, trots att paketet kunde kastats eller hamnat där den inte borde. Det ända man konstaterade var att det var bra att jag fick mitt paket.
Dåligt av ICA Kvantum. Ros till den snälla person som lämnade mitt paket till mig och ris till ICA Kvantums hämtställe.

Jag är inte så gammal i alla fall enligt mig själv men jag är en av de som saknar postkontor. Det var inte bara platsen där man uträtade några ärenden, det var även platsen där man umgicks och träffade bekanta, att inte tala om den så personliga servicen man fick, och paketet brukade komma fram.

Idag måste jag alltid trängas med alla de som inte har postärenden att göra för att köpa frimärken, posta ett paket eller hämta något som aldrig kommer fram.
Jag tycker personligen att det var bättre förr.

Nihad Hodzic
Bålsta