Hem | Övriga Nyheter | En veckas lyx med nya Volvon

En veckas lyx med nya Volvon

image

Efter en titt på Volvo personbilars testpanel på Facebook fick Carin Rubbestad i Bålsta tips om att få testköra nya Volvo V40, D2. Hon svarade på några frågor och sedan dröjde det inte länge förrän hon kontaktades. Några dagar senare hämtade hon bilen vid återförsäljaren i Bålsta.

För att få testa bilen en vecka och köra max hundra mil inom Sveriges gränser skulle hon svara på några frågor. Carin nappade på erbjudandet och fick hämta den nya Volvon, exalterad över att få ha bilen i sin ägo några dagar.
– Jag gillar att köra bil så den här testkörningen var en välkommen present lagom till Mors dag. Jag är helnöjd med bilen men visst är det många funktioner som man egentligen inte behöver. Men har man en gång lärt sig "lyxen" så visst har man både ha nytta och glädje av den, säger Carin.

Bra komfort, snabbhet och styrka
– Det är en rejäl bil och alla elektroniska funktioner gör den mer lätthanterlig än tidigare modeller. Volvobilar har många gånger kritiserats för att de är klumpiga men det är absolut inte den här. Man sitter skönt och har full kontroll över instrumenteringen och trafiken. De elektroniska finesserna hjälper till med information längs vägen. Om man håller på att somna vid ratten tar bilens funktioner över och talar om att något är fel. Jag har bara kört den några dagar men skulle vara mycket nöjd och glad att få äga den. Men frågan är om det är värt att lägga så mycket pengar på en bil. Det är en prioriteringsfråga säger Carin och ler lite smått finurligt.

Synpunkter efter en veckas testkörning
– En härlig bil med bra comfort och känsla av säkerhet men kanske lite för många elektroniska finesser som kan förvirra mer än de förbättrar. Hur som helst så har det varit en underbar vecka tillsammans med en av de bästa bilar jag kört, säger Carin och utstrålar en förnöjsamhet som talar sitt tydliga språk för vad hon tycker om bilen.

Tommy Hildorsson