Hem | Övriga Nyheter | Inget tillstånd för prövningsbeslut för Toresta i Högsta domstolen

Inget tillstånd för prövningsbeslut för Toresta i Högsta domstolen

image

Högsta domstolen har den 27 december 2016 fattat beslut om att inte meddela prövningstillstånd för ärendet om tillstånd för anläggande av kaj samt mottagning, bearbetning och lagring av bergmaterial i Toresta, i Håbo och Upplands Bro kommuner. Det innebär att mark- och miljööverdomstolens dom från den 26 augusti 2016 står fast.

Skäl till beslutet som Högsta domstolen anger är att efter genomgång av materialet i tillståndsprocessen har det inte framkommit något särskilt skäl för att meddela prövningstillstånd.

-Det är naturligtvis en besvikelse för Håbo kommun att verksamheten nu tillåts etableras och driva verksamheten i tio år. Detta trots de negativa konsekvenser som har lyfts fram för oss i Bålsta som är en tätort i omvandling mot stad med allt fler invånare. Det är många utöver kommunen som har engagerat sig i denna fråga och har lagt ned stor energi i fakta- och kunskapsinsamling som nu dessvärre tvingas ta del att detta tråkiga beslut, säger Per Nordenstam, kommundirektör i Håbo kommun.

Klicka här för att läsa protokollet från Högsta domstolen.PDF

Facebokgruppen Stoppa Industrihamnen i Bålsta:
https://www.facebook.com/groups/1680107548875790/?fref=ts

Attila Gal
HåboPortalen