Hem | Övriga Nyheter | Rindlags slutar som utförare i hemtjänsten

Rindlags slutar som utförare i hemtjänsten

image

Rindlags hemtjänst och service har den 29 maj 2017 valt att säga upp sitt avtal inom kundvalet för hemtjänsten i Håbo kommun. Orsaken är resursbrist.

– Vi har haft svårt att rekrytera personal till hemtjänsten och därmed få ihop uppdraget med våra resurser vilket innebär att vi nu måste säga upp vårt avtal med kommunen. Vi tycker mycket om alla våra kunder och tackar för de här åren inom hemtjänsten säger verksamhetsansvarig Bitte Lagberg och hennes kollega Kicki Rindsjö.  

Rindlags har sedan 2010 levererat hemtjänst till brukare i hela kommunen. Den sista avtalsdagen blir den 27 augusti. Socialchef Thomas Brandell beskriver att samarbetet med Rindlags fungerat väl under åren och beklagar uppsägningen.  

Kommunen hjälper alla kunder med byte av utförare
Varje kund hos Rindlags kommer att få fortsatt god vård hos någon av de övriga utförarna inom kundvalet. Samtliga kunder kommer nu personligen att kontaktas av biståndshandläggare för information om hur bytet av utförare kommer att gå till för just den kunden. 

I och med detta är Rindlags inte längre valbara för nya kunder inom hemtjänsten. De utförare man kan välja mellan är; Edna Care (service i hela kommunen), Destinys Care (service och omvårdnad i övriga kommunen, men inte i Skokloster och Häggeby), Grannvård (service och omvårdnad i övriga kommunen, men inte i Skokloster och Häggeby), Kärnhuset (kommunens egen regi för service och omvårdnad i hela kommunen).

Läs mer om kundval inom hemtjänsten på www.håbo.se/kundval

Attila Gal
HåboPortalen