Hem | Övriga Nyheter | Klarar sig Daniel Jarl & Sirius undan nedflyttning?

Klarar sig Daniel Jarl & Sirius undan nedflyttning?

image

Bålsta-sonen Daniel Jarl och hans Sirius har haft en svag sommarform. Närmare 10 matcher utan vinst i skrivande stund innebär nu att laget endast är två poäng från nedflyttning i vad som kommit att bilda ett getingbo i Allsvenskans bottenträsk. En genomgång av deras kvarvarande matcher ska försöka reda ut hur stora problem Sirius egentligen har hamnat i.

Elfsborg-Sirius 31/8
Elfsborg har haft en ganska dålig säsong. De har dock tenderat att vinna matcherna mot de övriga bottenlagen, vilket gett dem andrum och laget riskerar inte längre att åka ut. Hemma på Borås Arena har de faktiskt bara förlorat en match under hela säsongen. Att slå dem kan bli en tuff uppgift, tror både jag och spelbolagen. Betfair ger 4,0 i odds på att Uppsala-laget vinner matchen, kan de skrälla?

Sirius-Falkenberg 13/9
Ångestmatch för båda lagen! Falkenberg är under strecket och kommer sannolikt att slåss med bland annat Sirius in i det sista. Det känns lite som att Sirius måste vinna den här typen av match för att kunna fira ett nytt kontrakt i slutet av säsongen. Spelbolagen kommer sannolikt ha Sirius som favorit.

Göteborg- Sirius 21/9
Göteborg har en helt okej säsong och de senaste matcherna har de visat upp en väldigt bra form. Det återstår att se om Göteborgs positiva trend fortsätter.  I så fall kan de bli en tuff nöt att knäcka för Uppsala-laget! Göteborg har precis som Elfsborg bara förlorat en match på hemmaplan. 

Sirius-Hammarby 25/9
Kan bli en väldigt svår uppgift för Sirius. Hammarby är allsvenskans bästa lag framåt och har gjort mål på löpande band under hela säsongen. De är inte allt för långt efter Djurgården och kan med lite flax få häng på dem inför de avslutande omgångarna. Kommer krävas något speciellt från Sirius och Jarl i försvaret för att de ska hålla tätt mot Bajen.

Sundsvall-Sirius 29/9
Sundsvall har inte haft mycket att ge sedan Hallenius lämnade och de ligger fortsatt sist i tabellen. Om det är någon match där Sirius måste plocka tre poäng så känns det som denna. Samtidigt är det en viktig match för norrlänningarna som inte har råd att förlora den här typen av match.

Sirius-Helsingborg 5/10
Helsingborg har bara vunnit en match på bortaplan hittills och är helt klart inblandade i bottenstriden. Sannolikt en viktig match för båda lagen, en god chans för tre poäng till Sirius. Kan Granqvist i Helsingborg hitta formen igen eller fortsätter det gå utför?

Östersund-Sirius 19/10
Östersund har förvisso rasat ner i tabellen under de senaste omgångarna, men bör vara säkra i slutet av oktober. Chans för poäng till Sirius, men de får nog hoppas att ÖFK plockat ett antal pinnar innan dess för att göra uppgiften lättare.

AFC Eskilstuna-Sirius 27/10
Eskilstuna har varit under strecket i princip hela säsongen. Matchen kan mycket väl bli avgörande för båda lagen.

Sirius-Kalmar 2/11
Magnus Pehrsson har inte fått det att fungera i Kalmar, men en oerhört stark trepoängare mot Gnaget nyligen kanske kan bli vändningen för smålänningarna? Annars finns det potential att denna match blir en riktig nagelbitare.

Det kan tyckas tidigt att spekulera, men känslan är att de kommande matcherna för Sirius kan bli väldigt avgörande. De kan inte önska en mycket bättre avslutning och om Daniel Jarl och resten av Sirius-försvaret lyckas täta igen försvaret lite mer finns det goda chanser att Bålsta är representerade i Allsvenskan även nästa säsong!