Hem | Övriga Nyheter | Svenska spelare - ishockeyspelare som tar initiativ och alltid vill framåt till NHL

Svenska spelare - ishockeyspelare som tar initiativ och alltid vill framåt till NHL

image

Det roligaste med att det är höst är att NHL, SHL och att alla de andra hockeyligorna har dragit igång. Efter en lång väntan utan hockey, förvisso med annan sport, så är turneringarna äntligen här för att stanna. Åtminstone till slutet av våren. Det är bara att bunkra upp med chips, läsk eller kanske någon öl för nu kommer säsongerna och turneringarna i ishockey som alla har väntat på. Vilken liga ser du mest fram emot och vilken liga tycker du mest om att titta på?

De allra flesta tänker nog på de större lagen och vilket som ska vinna sin respektive liga och turnering, så som Detroit, DIF, AIK eller något liknande. Du kan hitta mer information om de olika ligorna, turneringarna och liknande på exempelvis https://www.betfair.se/sport/ice-hockey. Många säger att de svenska ligorna är de jämnaste i världen och man undrar om det även gäller de mindre ligorna. Uppsala med deras Bålsta Hockey Club, berättar mer än gärna om sitt lag och vad de står för på http://www.balstahockey.se/About. Laget i närheten av Håbo i Uppsala har flera lag för ungdomar och barn och många spelare som spelar i klubben med omnejd går ofta till större klubbar i området. Den mest kända klubben from Uppsala län är dock Almtuna varifrån många kända spelare idag har börjat sin karriär i.


Källa: Pexels

Enligt de själva vill Bålsta HC, på www.laget.se/BHCALAG, alltid spela en positiv hockey med bra och schyssta dragningar, fint spel, finlir och så enkelt som möjligt. En spelare i det här laget tar alltid initiativ och vill alltid framåt, både själv och tillsammans med laget. Hela laget, så väl som tränare och stab skall alltid utgå ifrån att hockeyn är glädjens sport och den ska spelas därefter. Några kända spelare från Uppsala men som spelat eller spelar i NHL är bland annat Rasmus Sandin, Robert Hägg och Magnus Hellberg. Både Rasmus Sandin och  Robert Hägg spelar dock för närvarande i andra klubbar i helt andra ligor. Under året som har gått har det varit några Uppsala-födda spelare som nu har fått fina kontrakt i NHL, enligt https://www.aftonbladet.se/. NHL är ändå, och kommer alltid vara en största och mest intressanta ligan för alla hockeyspelare, speciellt också eftersom det är där som pengarna finns. Flertalet ishockeyspelare har i intervjuer, både i press och direkt i olika studios sagt att man tyvärr föredrar spel i NHL där lönerna är mycket högre samt att spelat går mycket snabbare än i SHL.


Källa: Pexels

Att gå från exempelvis HV71 till ett NHL-lag är kul men kanske inte lika roligt för fansen som håller på laget. Synd att inte SHL kan behålla sina duktiga och fina spelare. Vi får dock se hur det artar sig i framtiden. 

Hoppas att hockeysäsongen med alla spelare och allt vad det innebär blir lika kul och spännande som det alltid brukar vara. Det finns något för alla åldrar, pojkar och flickor, ungdomar, äldre och barn och det är det som är det fina med sporten ishockey. 

Attila Gal
HåboPortalen