Hem | Övriga Nyheter | Tung säsong för Enköping i Hockeyettan

Tung säsong för Enköping i Hockeyettan

image

Vintersäsongen är nu i full gång på alla håll och kanter. Detta innebär att både hockeyserierna och bandyserierna nu varit igång en tid. I två av de högsta hockey- och bandyserierna finns dessutom Uppland representerat med ett par lag. Av den anledningen tänkte vi därför titta på hur det går för dessa.

Bara fyra segrar

För alla Håbobor är hockeylaget Enköpings SK HK lkanske det lag i de högsta serierna som är av störst intresse, i alla fall om man ser till geografisk närhet. Den här säsongen har det dock inte gått något vidare för grannkommunens stolthet. På 20 spelade matcher har Enköping nämligen bara vunnit fyra matcher under ordinarie tid. Detta gör att laget ligger på nionde plats i Hockeyettan Östra, vilket är betydligt sämre än vad många hade hoppats på. Framför allt med tanke på att Enköping förra säsongen slutade femma och därmed också fick spela i Allettan Norra under våren.

Den här säsongen kommer det dock inte bli något spel i Allettan då laget har hela tolv poäng upp till en femteplats och det med bara två omgångar kvar. Istället blir det till att rikta in sig på spel i Vårettan och därifrån försöka ta en plats i kvalet till Hockeyallsvenskan. På senare tid har det också börjat ljusna för Enköping. Bland annat lyckades laget få med sig en poäng från bortamötet med topplaget Hudiksvalls HC, vilket var ett rejält fall framåt. Framför allt eftersom Enköping ledde matchen med två minuter kvar. 

I Hockeyallsvenskan går för övrigt det gamla klassiska laget Björklöven mot en mycket stark säsong. Med halva serien spelad leder Umeålaget serien med hela åtta poäng före tvåan Karlskoga. Att Björklöven i dagsläget är Hockeyallsvenskans bästa lag avspeglar sig även i de odds som finns för serien. I exempelvis bortamatchen mot Karlskrona HK var oddset för Björklövenseger hos bet365 inte högre än 1.30, vilket får betraktas som ganska lågt med tanke på att Karlskrona är ett lag som ändå ligger sjua i tabellen. 

Stark säsongsinledning av Sirius

Ett lag som till skillnad mot Enköpings SK inlett säsongen bra är bandylaget Sirius, som för närvarande ligger på en imponerande sjätteplats i Elitserien i bandy efter nio spelade matcher. En stor förklaring till Sirius framgångar den här säsongen är målskyttet. 42 mål såhär långt innebär att Sirius är fjärde bästa lag i antal mål, vilket bådar gott inför fortsättningen. 

I några matcher har dessutom Uppsalalaget bjudit på målfest. Inte minst i premiären när Sirius slog storlaget Västerås SK med 7-6 på bortaplan. En annan stark insats som också bör framhållas är bortasegern Frillesås där det blev vinst med 6-0

Skulle den fina formen hålla i sig kan Sirius vara på väg mot sin bästa säsong på mycket länge och förhoppningsvis kan laget även ta sig till slutspel. Lyckas Sirius ta sig till slutspel skull det i så fall bli första gången sedan 2011. Återstår att se om det i vår blir fler slutspelsmatcher än bara SM-finalen som spelas på Studenternas IP.

Attila Gal