Hem | Övriga Nyheter | Så kommer du igång med Bitcoin

Så kommer du igång med Bitcoin

image

Du har säkert hört talas om Bitcoin förut och med allra största säkerhet hört en och annan skryta om hur tidiga de var med att införskaffa sig Bitcoin. Hur tröttsamma de personerna än kan vara så har de inte fel. Att investera i Bitcoin tycks helt klart vara ett smart drag. Så, är du intresserad av Bitcoin kan du följa den här guiden för att komma igång.

Det är många som har frågor kring Bitcoin och hur det fungerar. Mycket för att språket kring Bitcoin ibland är överdrivet komplicerat. Termerna är tekniska och svansföringen hög. Därför anser vi att det är på sin plats att förklara steg för steg hur du kommer igång med Bitcoin på ett sätt som faktiskt går att förstå. 

Hur du kommer igång med Bitcoin: 

1. Använd din smartphone, gå in på din app-butik (Google Play eller App Store) och sök på Mycelium Bitcoin Wallet, ladda ner. 

2. Gå in i appen och skapa en ny plånbok. Genom att göra det har du skapat dig ett konto som du sedan kan spara dina Bitcoins i. Det här kontot är helt privat och bara du kan kontrollera det. Var försiktig dock. För tappar du telefonen så tappar du dina Bitcoins.

3. Skapa säkerhetskopior ofta av din plånbok för då kan du återställa den om du skulle tappa din mobil. Och då menar vi en säkerhetskopia i själva plånboken och inte på mobilen, det är inte samma sak. Du får instruktioner i appen om hur du gör det. Spara sedan säkerhetskopian på en säker plats. 

4. Nu kan du ta emot din första Bitcoin. Tryck på “saldo” och sedan “ta emot”. Du får då en Bitcoinadress, kopiera den till urklipp. 

5. Öppna sedan internet och gå in på bitcoin.se/buy. Där kan du köpa Bitcoin snabbt och smidigt upp till en gräns per dag. Den gränsen ligger på 2000 kr.

6. Där finns det ett formulär som du ska fylla i. Fyll i alla obligatoriska fält och när du kommer fram till fältet som heter Bitcoinadress klistrar du in det som du tidigare sparade i urklipp. 

7. Klicka på “beställ”. När du gjort det kommer du inom kort få ett sms som innehåller instruktioner för var och hur du ska swisha pengar. 

8. När du får instruktionerna följer du dem och swishar pengarna. 

9. Vänta lite så har du snart dina första Bitcoin!

 

Tips för när du ska handla med Bitcoin 

Om du ska börja handla med Bitcoin så kommer du att kunna hitta massa olika sajter och hjälpmedel som kan assistera dig under din resa. En av de hetaste nya sakerna inom området är Bitcoin code. Bitcoin code är en mjukvara som utvecklats för att sköta Bitcoinhandeln åt dig. Innan du testar olika hjälpmedel ska du alltid vara försiktig. Du kan till exempel läsa en Bitcoin code recension för att bli klokare kring säkerheten och dylikt. Det sista man vill är att bli lurad på sina Bitcoins!

Källa: Internet