Hem | Övriga Nyheter | Gör det fint på uteplatsen

Gör det fint på uteplatsen

image

På sommaren kan din uteplats vara som ditt andra vardagsrum om du ser till att inreda det på bra sätt. Det spelar ingen roll om du har en balkong, en terrass eller altan.

Du kan förvandla din uteplats till ett ställe att sitta på under sommarens alla härliga dagar. Satsa på att köpa snygga trädgårdsstolar eller en hel grupp med utemöbler. Det beror ju helt på hur mycket plats du har. Om du vill ha en ombonad känsla för uteplatsen, satsa på en pergola eller en segelduk i taket. Du kan även ha en hög spaljé eller en staketvägg. Det för att få både vindskydd och insynsskydd. Även golvet kan du ge lite kärlek. Det finns speciellt golv att lägga, men kan även fungera med klinker. Mattor på golvet är även det något du kan ha, om du har ett slags tak över.

Skapa ett rum
Din uteplats kan göras som ett eget litet rum om du vill. Dels då med segelduk eller annat som tak och sedan ha spaljéer eller stora blomsterlådor med mängder av växter i. Det för att omgärda dina trädgårdsstolar eller dina utemöbler. Belysning är även det något du kan ha på din uteplats. Inne brukar man ha runt 5-7 ljuskällor och det kan du även ha ute om det finns möjligheter för det. Det finns snygga utelampor, som ser ut som vanliga lampor inne. Sen, var inte rädd för att ta ut saker du annars bara kanske har inne. Du kan ha snygga hyllor och skåp. Fynda sådana saker på loppis och rusta upp på egen hand. 

Ett annat sätt att få det ombonat och känslan av ett rum ute är att använda en massa olika textiler. Det kan vara kuddar, filtar, mattor och annat som du har. Genom att du har ett tak över så skyddas ju allt på bra sätt.

Attila Gal
HåboPortalen