Hem | Övriga Nyheter | Kvinnor och hårtransplantation

Kvinnor och hårtransplantation

Men det är inte hela sanningen. Även kvinnor kan ha liknande problem. Idag är det ganska vanligt med hårtransplantation kvinna där Akacia Medical i Stockholm bara är ett exempel på en klinik där behandlingar såsom hårtransplantation kan utföras.

Hårtransplantation skiljer sig inte mellan kvinnor och män
Hårtransplantation är en typ av behandling som utförs på samma sätt oavsett kön. Det finns olika metoder att välja emellan. Det är upp till dig att undersöka både priser och behandlingssätt innan du utför en procedur. Observera att sådana typer av behandlingar bekostas helt och hållet av patienten. Med andra ord kan du inte få bidrag från staten eller begära en täckning av försäkringen. Funderar du på att genomgå en sådan procedur ska du alltså vara beredd på att betala hela kostnaden själv. 

Saker att tänka på om du ska utföra en hårtransplantation
Vad ska du tänka på om du går i tanker om en hårtransplantation? Först och främst gäller det att välja en bra klinik och en läkare som du tycker om och litar på. Även om behandlingen anses vara skonsam så innebär det ändå ett ingrepp. Metoderna kräver precision och kunskap, därför ska du känna ett förtroende för specialisten som kommer att utföra transplantationen. 

Innan varje behandling genomförs en konsultation, då de flesta kliniker erbjuder kostnadsfria sådana. Gå på en sådan eller välj flera kliniker och träffa flera specialister. Först efter ett sådant samtal kan du sätta dig i lugn och ro och bestämma ifall du vill gå genom behandlingen eller inte. Oftast tar det ett dygn att slutföra både procedur och slutkontroller. 

Källa: Akacia Medical