Hem | Övriga Nyheter | Sparkcykeln – ett skönt och miljövänligt transportmedel

Sparkcykeln – ett skönt och miljövänligt transportmedel

image

Sparkcykel är vår tids nya transportmedel. Den är snabb, miljövänlig och omtyckt av de flesta.

Att hyra en sparkcykel och ta sig från en plats till en annan har blivit allt mer populärt. Sparkcyklar utmärker sig med sin stoa tålighet. Vissa sparkcyklar är manuellt drivna, dvs du förflyttar dig genom att sparka med foten och på det sättet får upp hastigheten. Andra sparkcyklar är batteridrivna och då behöver du inte göra mer än att balansera på dem och åka utan att röra fötterna. 

Sparkcyklar kan hyras eller köpas i en fysisk eller digital affär. Om du vet exakt vilken modell du vill ha kan du absolut göra ditt inköp via nätet. 

Passar en sparkcykel dig?
Passar en sparkcykel dig? Ja, det är klart att den gör. Tycker du om höga hastigheter och gillar du att använda transportmedel med fokus på miljön så är sparkcykeln det rätta alternativet för dig. 

Det enda som du kanske bör tänka på är just den höga hastigheten. Under senare år har olyckor med sparkcyklar blivit allt vanligare. Det är inget fel i att använda fordonmedlet men man måste vara försiktig vid körning då man oftast kör på samma vägar där cyklister befinner sig. 

Regelverk angående sparkcyklar finns och det är en bra idé att tita genom körreglerna innan du börjar använda dig av transportmedlet. Mer än så behöver du inte göra. Läs på och njut! 

Underhållet är ett måste
En sparkcykel behöver underhåll precis som alla andra fordonsmedel. Med tanke på att det är ett mekaniskt medel så består det mest av rörliga ståldelar, därför är det extra viktigt att undvika sand och vatten. Detta för att inte slå sönder sparkcykeln. Helst ska du förvara den i en torr omgivning och smörja den en gång i månaden. Läs gärna genom bruksanvisningen som tillkommer med själva produkten för att veta exakt vilken typ av underhåll som den kräver för att fungera bra. 

Källa: Internet