Hem | Övriga Nyheter | Vill du börja bygga med modeller?

Vill du börja bygga med modeller?

image

En kul hobby, det är att bygga med modeller. Det är något som har funnits bra länge.

Kanske du ägnade dig åt modellbygge redan som barn och vill ta upp denna hobby igen? Snygga modeller i trä finns att hitta på https://timeformachine.se . Det finns många idag som sysslar med detta. Du kan till exempel söka på Facebook på scale modeling, och hitta en massa grupper dedikerade till modellbygge. Det bästa sättet att komma igång med detta, det är helt enkelt att köpa dig en byggsats och börja bygga. Det kan även behövas lite bra verktyg.

Ha inte för höga förväntningar till att börja med. Du ser säkert framför dig hur modellen ska se ut då den är klar. På nätet finns det ju ofta perfekta bilder. Men till en början, om du är helt ny på detta, så kan det ta tid att nå upp till det. Njut helt enkelt av att det är kul att bygga istället.

Låt det ta tid
Något som kan hända, oavsett om man är nybörjare eller har hållit på länge med modellbygge, är att man får allt för bråttom med vissa moment. Det kan bero på att man är ivrig och vill bli klar, eller att man vill fortsätta snabbt för att det är så kul. Ett sätt att undvika att stressa på, är att då och då, mellan limmandet, sätta ner modellen. Du kan då dels kontrollera beskrivningen, dels få tid till att tänka. 

Även om det inte alltid går som du vill, ge inte upp. Visst, det är inte en självklarhet att alla modeller blir färdigbyggda. Det finns de som har många påbörjade projekt och fortsatt med annat utan att göra klart. Men det är helt ok att låta vissa modeller vila ibland för att sedan återuppta byggandet igen när du känner att vill göra det. 

Attila Gal
HåboPortalen