Hem | Övriga Nyheter | Vad är hårserum?

Vad är hårserum?

image

Vi upplever dåliga hårdagar då och då. Trasigt, torrt eller tunt hår? Ja, du vet ju själv vilka problem du har. Hårserum kan vara lösningen på problemet. Den håller hårstråna på plats hela dagen och ses av många som en bra investering.

Dessutom anses det att ett passade hårserum skyddar håret från yttre påverkan. Föroreningarna i luften är dåliga inte bara för huden utan även för håret och det är just dem som serumet skyddar från. Produkten fungerar även som ett effektivt solskydd både mot värmen och de skadliga UV – strålarna. Helst ska du ta in några droppar precis efter du tvättat håret. Det rekommenderas att ha i hårserum upp till tre gånger i veckan. Håret bör inte kännas torrt mellan användningarna. Sist men inte minst används även hårserum för styling. 

Vilket hårserum passar dig?
Självklart, finns det ett stort utbud av olika serum på marknaden. Om du använder dig av ett visst varumärke och du är nöjd med deras produkter rekommenderas det att du även provar deras serum. Chansen till att får ett bra resultat ökar då. Oftast står det i produktbeskrivningen vilken hårtyp serumet passar för. 

Om du ändå känner dig vilsen kan du alltid fråga din stylist om råd. 

Skillnaden mellan hårolja och hårserum?
Hårolja används inte för styling till skillnad från serumet. Det tränger in på djupet och tillför fukt och näring till trött eller skadat hår. Den förebygger kluvna toppar och återfuktar håret på ett sätt som ett serum inte gör. Oljan kan användas som en hårmask och placeras på fuktigt hår en eller två gånger i veckan. Idag tillverkas hårolja av bland annat argan, makademian eller mandelolja. Kokos är också en vanlig ingrediens. Arganolja fungerar bra för livlöst hår medan mandelolja gör håret glansigare och fylligare tack vare sitt höga innehåll på D och E – vitamin. Välj alltid en olja som passar just din hårtyp och behov. 

Attila Gal
HåboPortalen