Hem | Övriga Nyheter | Lampor är viktigt att ha i hemmet

Lampor är viktigt att ha i hemmet

image

Något många inte tänker på, det är vad för slags belysning man sätter upp hemma. Att ha ljus omkring sig är ju dels för att se, dels för att skapa en bra stämning.

Ofta räcker det sällan att bara ha en lampa här och en lampa där. Man bör tänka till och välja bra led lampor och placera ut. När man läser om lampor och belysning på nätet, så talas det dels om att ha rätt sorts ljus samt även rätt antal ljuskällor. 

När det gäller olika form av belysning, så är de vanligaste allmänljus, arbetsbelysning, funktionsbelysning och stämningsljus. Det är bra att ha alla dessa i någon form i ett rum. Därtill är det smart att använda sig av led belysning. Det kan du hitta ett stort utbud av på https://www.lampornu.se/led-lampor

Placera dina lampor på rätt sätt
Som sagt är det viktigt att placera ut lamporna och belysningen på rätt sätt samt ha rätt antal ljuskällor. Ett normalstort rum, där krävs det att du har runt 5–9 olika ljuskällor. Dessa ljuskällor ska ju då vara en blandning av allmänljus, arbetsbelysning, funktionsbelysning och stämningsljus. Vissa rum har större behov av ett visst sorts ljus, medan andra har ett annat behov. Det rum som oftast har flest sorters lampor, det är vardagsrummet. Det eftersom att det rummet används till så pass många olika saker. Där kollar man på tv, man sitter och myser, spelar spel, umgås, handarbetar och så vidare.

När du ska köpa led lampa och placera ut hemma, så utgå från vilket rum den ska vara i. Just att lampan har rätt funktion är viktigt. Sedan, därefter så kan du ju bestämma om det ska vara i form av taklampa, golvlampa, bordslampa, fönsterlampa och så vidare. För även det är ju trevligt att ha en blandning av, så att det blir en mer levande belysning.

Attila Gal
HåboPortalen