Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Vårcafé och loppis vid Häggebygården

Vårcafé och loppis vid Häggebygården

image

Inbäddat i försommargrönska med blommande syrener och äppelträd och med flaggan i topp satsade Häggeby Kyrkliga Syförening på en ny giv. Det var loppis, blom- och plantförsäljning och så förstås café med plats att avnjuta det goda både ute och inne.

Vädret kunde inte vara bättre den här dagen när både säljare och besökare njöt av den ljumma försommarvärmen.
Kyrkliga Syföreningen i Häggeby brukar annars sälja plantor lite senare på året, på Nationaldagen när det är Häggeby Gästabud. Nu ville man prova något nytt, att sälja plantor och blommor den tid på året när det är dags för ut- och omplantering. I samband med det var det lämpligt att ha loppis och visst fanns det mycket att välja på i raden av loppisbord framför den prunkande syrenhäcken.

En skön dag i en vacker miljö
Bara doften från syrenerna, det vackra vädret och den magnifika miljön vid Häggebygården, där det ligger intill kyrkan med utsikt över Mälaren, var värd besöket. Att man sedan kunde få sig en kopp kaffe med något hembakt för en billig penning satte kronan på verket denna härliga söndag i maj. Om utvärderingen av den här dagen slår väl ut kommer man kanske att fortsätta med Vårcafé och loppis i Häggebygården. Det skulle väl vara en bra start på sommaren, att rensa ur sina gömmor och sälja på loppis, att köpa några plantor och framför allt träffa vänner och bekanta efter lång vinter.

Tommy Hildorsson