Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbo anordnade vårfest

SPF Håbo anordnade vårfest

image

Än en gång har våren kommit till Mälardalen och det är en utmärkt anledning att gå på fest. Så lyder traditionen och den 20 maj hade SPF Håbo sin 26:e vårbal i pensionärslokalerna Skeppet i Bålsta.

Cirka 100 medlemmar var på plats med uppdrag att roa sig även om det inte nödvändigtvis skulle vara kungligt. Det fanns de bästa förutsättningar för en bra fest med fint väder, bra musik och gott att äta och dricka och inte minst, trevliga och glada människor.

Efter välkomstdrinken, när gästerna hittat sina platser, öppnade ordförande Per-Eric Josefsson, Peje, tillställningen med att hälsa alla välkomna. Kvällens toastmaster, Bengt Jansson, och Börje Pettersson från programkommittén redogjorde för programmet. Baren offererade lämplig dryck och maten serverades av föreningens eget matlag under ledning av Gustav Körner. Under middagen assisterade dansbandet vid allsången av några stämningshöjande dryckesvisor.
Efter kaffet vidtog ommöblering för att få plats att dansa. Orkestern The Sound från Enköping hade riggat upp eget professionellt instrumentarrangemang, och spelade flitigt och varierat med bra sång till nästan varje melodi. Dansgolvet fylldes snabbt med dansanta par som gjorde sitt bästa för att skaka bort intagna kalorier.

Under ett kort avbrott i musik och dans förrättades dragning i det obligatoriska lotteriet. Första pris var ett vackert handarbete i form av en ”snurrbokhylla” som byggts av en av föreningens seniormedlemmar, Sten Koch. Övriga vinster delades ut till glada vinnare.
Alla fester har ett slut, och så småningom avlystes även denna. Ett varmt tack måste riktas till alla som lagt ner stort arbete på arrangemanget och alla de som jobbat med dukning, servering, diskning och, inte minst, återställning av lokalerna efter festen.

Sverker Jonasson