Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Soldathelg på torpet i Skokloster

Soldathelg på torpet i Skokloster

image

Lördag och söndag den 30-31 juli kl. 11-16 är det soldathelg vid soldattorp no 48 i Sånka, Skokloster. Förra årets succé med soldatliv återkommer nu i helgen. I tidsenliga kläder och i en atmosfär av 17- och 1800-tal levs det soldatliv i och omkring torpet. Ett evenemang arrangerat av Skokloster Gille.

Det blir guidade visningar av torpet med tillhörande fähus och loge, det som tillsammans bildar det bygdemuseum som soldattorpet är idag. Soldathelgen är ett samarbete med Skoklosters slott varför det bland annat delas ut förmånligt erbjudande beträffande visningar på slottet till alla som besöker soldattorpet under helgen.

Flöjtmusik, kolbullar och brända mandlar
Förutom det bjuds det på flöjtmusik, serveras kolbullar och korngrynsgröt. Som om inte detta skulle vara nog så kommer det att svepa in dofter av brända mandlar genom området. Man kommer även att få ta del av hur smidet på dåtidens fältässja gick till. Allt detta sker i och omkring soldattorpet i Skokloster, en plats för sköna upplevelser men också en härlig del av Sverige att leva och verka i.

Tommy Hildorsson