Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Rapport från SPFs månadsmöte

Rapport från SPFs månadsmöte

image

Det första för året på Skeppet i Bålsta! Så trevligt att bli välkomnad redan när man kommer in i foajén, innanför nästa dörr möts vi av medlemskommittén. De är tänkta att vara en länk mellan medlemmarna och styrelsen vilket jag tycker är en bra idé.

Göthe Eriksson presenterade boken om Bålsta, vilken också fanns att köpa, den finns också i bokhandeln. ( Se Boktipset sid. )
När vi bänkat oss kring kaffeborden var det ordförande Peje som på sitt glada och eftertänksamma sätt hälsade oss välkomna. Han lämnade över mikrofonen till Börje Pettersson som presenterade dagens program.

Underhållning med Kjell Sköld, skådespelare och regissör som med benäget bistånd av Martina Hägglund från Dual-teatern framförde Allan Edvalls monolog LIMPAN. De flesta i publiken visste vad den handlar om, en alkoholiserad och inte alltid så rumsren person, som ser på världen med sina egna ögon. Betraktaren kan tycka vad den vill, så här levde och lever fortfarande många människor.

I en paus i föreställningen serverades kaffe och vi fick tillfälle att bekanta oss lite med varandra. Efter att andra delen var klar blev Kjell och Martina avtackade med blommor.
Några nya medlemmar presenterades och fick sina nålar. Under medlemmarnas kvart är det många som kommer till tals, för dagen var det bl.a. information från trafikkommittén om en kurs i mörkerkörning. Du som är intresserad kan ringa Bengt-Olov Olsson, tel 0171-510 61. Sverker Jonasson presenterade en ny cirkel i konsthistoria: svensk bildkonst under 1900-talet som leds av Helena Michon-Bordes, start den 16 mars och fortsätter 13 april och 27 april, kostnad 100 kr/gång. Bo Hansson tar emot anmälningar till olika datakurser tel. 0171-46 71 06, han erbjöd utbildning till såväl noviser (som jag) som till de som är lite duktigare.

Sist, men inte minst ett varmt tack från oss alla för god service, gott kaffe med bröd, till er som skötte om denna viktiga del av mötesverksamheten den här gången. Ni utgör grunden för trevlig samvaro.

Hoppas vi ses på nästa möte!
Birgit Olofsson