Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Slutet innebar starten…

Slutet innebar starten…

image

För 6:e sommaren i rad har ”Våga va´dig själv”!!!-lägret genomförts, i år liksom i fjol på Säbyholm i Bro mellan Stockholm och Enköping. Lägret genomfördes enligt vår väl inarbetade modell och det bjöds som alltid på en mängd överraskningar.

I år med en rad spännande gästartister och goda förebilder, Jympa/Yoga- Sodi, Cirkus-skola med Cirkus Cirkör, Sara Varga och Lars Hägglund, Leif Jansson och Sollentuna Bågskytteklubb, Konstnären/Pedagogen Olof Bendz, Fotografen Juan C Aravena-Bandz   Slutet på årets läger innebär som alltid startskottet för planeringen av 2012.

Nyheter i höst
Göteborgs here we goes… Den 22 oktober kommer vi att genomföra den första ”Våga va´dig själv”!!!-dagen  i Göteborg på Göteborgsstadsteater, Lördagen den 3 mars 2012 är det dags för en ny ”Våga va´dig själv”!!-dag på Göteborgsoperan  och under sommaren 2012  arrangerar vi det första ”Våga va´dig själv”!!!-lägret någonstans i Göteborgsskärgård.  ”Våga va´dig själv”!!!-dagen i Stockholm genomförs liksom i år på Södra Teatern  lördagen den 28 januari sedan är det dags för sommarlägret i Stockholm … etcetc
Mer om allt detta och detaljer återkommer vi till inom kort.

Engagemang
Terrordådet i vårt grannland Norge ger sommaren 2011 en fadd smak, hur kunde det hända, och så nära oss… Det otäcka är att såna här ofattbara gärningar sker och dessutom oftare och oftare, Främlingsfientlighet som utvidgas i en sanlös takt runt om i världen främlingsfientligapartier på bred frammarsch , Sverigedemokraterna i vår Svenska riksdagen…  i  julas bomberna mitt i julruschen, den ensamme vettvillingen och dennes vendetta mot svarta människor nere i Malmö etc. Tonen i vardagen har blivit råare och råare, vår acceptans mot oförätter och kränkningar om än bara ”oförargliga saker” som att kalla varandra hora, svartskalle etc  samt användadet av kommunikationsformer som internet, twitter, sms i sin sämsta form används som effektiva vapen av användare med tveksamma åsikter och tankar. 
”Det gör ingen skillnad vad jag gör de andra gör inget heller”, det är just det tankesättet hos gemene man i vardagen som gör att ovanstående problematik får växa och frodas.

Våga gör din röst hörd, våga göra skillnad, glöm inte att den som inget säger eller gör ställer sig på den felandes sidan. Engagera dig, engagera andra.

Nu är semestrarna slut, Sverige vaknar ur sin dvala igen, skolorna börjar, var redo från början, var med i kampen mot utanförskap och kränkningar. Nolltolerans är det enda som gäller, även mot det ”lilla och oförargliga,  lite ska man väl tåla…” NEJ det ska ingen, glöm inte att lagen sedan 2005  är skriven så att det är den kränkta som har tolkningsföreträde  och är den som bestämmer om det är mobbing /kränkning eller inte , inte mobbaren själv.
Glöm inte att det är i det lilla, i tystnaden, hatet och våldet gror / VÅGA SÄG IFRÅN/VÅGA SÄG NEJ/VÅGA HJÄLPA EN UTSATT/ VÅGA GÖR SKILLNAD!!!

Vi bekämpar oförätter genom goda exempel, tänd ljus i stället för att förbanna mörkret.
VÅGA AGERA!!!
Det finns ingen väg, börjar alla gå så blir det en…

Arne Falkbäck/
Stiftelsen ”Våga va´dig själv”!!!
Augusti 2011