Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Julkryssningen 2011

Julkryssningen 2011

image

Sedan flera år har SPF Håbo arrangerat ”julkryssningar” till Åland, och de har blivit mycket populära. Den 29 november for sålunda 50 seniorer från Bålsta med buss till Stadsgården i Stockholm för att embarkera M/S ”Birka Paradise”.

På resan upp genom Furusundsleden kunde deltagarna avnjuta ett ståtligt julbord med lämpliga måltidsdrycker. Därefter fanns det möjlighet till trivsamt sällskaps-liv, dans eller spel och dobbel. I den friska vinden låg fartyget i lä utanför Arholma innan hon pilade över Ålands hav till Mariehamn tidigt på morgonen.

Efter avgången från Mariehamn bjöd befälhavaren, kapten Per-Martin Brunnsberg, SPF-delegationen till kommandobryggan. De flesta uppskattade möjligheten att se en modern fartygsbrygga under gång. Sedan återstod det bara att göra inköp i fartygets diversehandel, följa inseglingen genom skärgården, äta lunch och packa. På utsatt tid anlände skeppet till Stockholm och alla de 50 resenärerna återbördades med buss till hemkommunen. Reseledarna Hans Finnman och Sonja Österling-Rittgård avtackades för en lyckad resa med en applåd.

Sverker Jonasson