Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Mötesplats Kupan blickar framåt

Mötesplats Kupan blickar framåt

image

Röda Korset i Håbo Kommun är en del av världens största mänskliga skyddsnät och finns, tillsammans med Röda Halvmånen, i de allra flesta länder över hela världen. Röda Korset är en politiskt och religiöst obunden organisation.

Secondhandaffären Kupan är en del av Röda Korsets verksamhet i Bålsta. Vi frågade Greta Baardsen som är ansvarig där, om vad som händer i det nya året.

- Det som är på gång under våren är att vi ska delta i miljöveckan/miljömässan under vecka 13. Vi har också ett samarbete på gång med kommunen där vi ska lära ut cycklingens ädla konst till elever som läser på SFI i Bålsta. Vi söker därför människor som kan tänka sig att skänka cycklar till den verksamheten - säger Greta.

Vart går intäkterna?
En del av pengarna går till våra omkostnader. Allt överskott går till Röda Korsets Kampanjer t.ex till Afrikas Horn som det var under hösten 2011.
På Mötesplats Kupan i Bålsta har man en anställd. All övrig personal arbetar ideellt. Just nu har man 35 st frivilliga som är engagerade i olika grad.

Vi kommer möjligtvis att få betala till reducerat hyra i fortsättningen. Just nu har vi frivilliga som bakar det vi säljer i vårt café.

Attila Gal
Håbo Portalen

Tfn till Kupan (Centrumterassen): 0171-57530

Röda Korsets Facebook sida

Artikel om Kupan 29 maj 2011 Håbo Portalen