Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Lasse Åberg fick Lions finaste utmärkelse

Lasse Åberg fick Lions finaste utmärkelse

image

I samband med att Lions Club Bålsta den 22 november invigde nya medlemmar vid en ceremoni på Åbergs museum, passade man även på att överlämna Lions finaste utmärkelse till museichefen själv, Lasse Åberg.

Lasse är sedan många år hedersmedlem i klubben och har under vart och ett av de 15 senaste åren ställt ett nytt konstverk till klubbens förfogande. Konstverken har använts som motiv på Lions årliga julkort som blivit en samlarserie i många hem. Varje år har Lasse även skänkt en handkolorerad och signerad litografi av konstverket som förstapris till det lotteri som är förknippat med julkorten. Som tack för sina insatser fick Lasse motta Lions förnämsta utmärkelse, Melvin Jones Award, uppkallad efter Lions grundare.

Netto på nära 1,3 miljoner!
Julkortsförsäljningen är den verksamhet som utan jämförelse inbringar mest pengar till klubbens hjälpverksamhet och har under de fjorton år som hunnit redovisas gett ett netto på 1 131 475 kr!  Efter årets försäljning förväntas nettot ha ökat till nära 1,3 miljoner. Klubben vill i detta sammanhang påminna om att de administrativa omkostnaderna betalas via medlemsavgifter och därför inte belastar nettot.

Lasse signerar årets julkort
Från och med fredagen den 30 november pågår försäljningen av den femtonde upplagan av Lions julkort vid ICA Kvantums entré i Bålsta Centrum. Här kan du göra dina inköp fredagar kl. 15-19, lördagar, söndagar och onsdagar kl. 11-15. Lördagen den 8 december kl. 12-13 kommer Lasse Åberg att finnas på plats för att signera de kort du köper.

Källa: Lions Club Bålsta