Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Lyssna på årets sista "Vintersaga"

Lyssna på årets sista "Vintersaga"

image

Årets sista Vintersaga i Håbo Närradio sändes den 29 december. Du som följt programmet och lyssnat på de tidigare programmen vet att jag talat om ”småfolket” eller vad man skall kalla dem. Nu kan du logga in på www.habonarradio.se och lyssna på det sista programmet för i år.

Det första programmet handlade om Sötöga, en liten figur som stod på köksbordet och hoppade upp i min hand när jag skulle flytta en blomma från bordet till fönstret en morgon. Jag berättade om, hur han efter att jag mött honom, hjälper mig i det dagliga livet och hur han visar mig vad jag behöver känna till.

Lyssna på programmet även här:I det andra programmet berättade jag om ett UFO som landade vid sidan av vägen en stjärnklar kväll när jag var ute och promenerade. Jag fick följa med till en annan planet där det inte fanns några lagar, inga poliser och inget försvar. Där levde människorna fritt och tog själva ansvar för sina liv. De var utrustade med ödmjukhet, hänsyn, logiskt tänkande och en stor portion sunt förnuft. De bodde på en planet långt bort i Universum – i ett paradis med ren luft, rent vatten och där kärleken till allt och alla var helt öppen och tillåten.

I det senaste programmet berättade jag om tomtarna som bor i Skokloster, om hur de lever och vad de gör för att hjälpa andra levande varelser. Jag fick följa med till deras grotta i skogen vid Burmavägen intill Söderskogen i Skokloster. En grotta uppbyggd av tre stora stenblock som de kallar ”tomtebo”. Jag fick även höra berättelser om hur de kan ställa till förtret för människor som behöver lära sig en läxa. Nu kan du lyssna på årets sista Vintersaga på www.habonarradio.se. Där får du en förklaring till hur en del av dessa väsen lever.

Tommy Hildorsson