Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbos månadsmöte i mars

SPF Håbos månadsmöte i mars

image

Inte helt reguljärt hade SPF Håbo denna gång förlagt månadsmötet till torsdagen den 14 mars. Anledningen var att påsken inträffar redan i slutet av månaden.

Ordförande Inger Smedberg öppnade mötet med att hälsa alla välkomna, och då riktade hon sig särskilt till några nya medlemmar som presenterades.
Därefter vände hon sig till Marie-Louise och Matilda som båda är tränare, coacher, på Curves. Detta är ett gym för styrke- och konditionsträning som vänder sig uteslutande till kvinnor. Bålstaklubben ingår i en världsomspännande organisation med ca 10000 klubbar i 90 länder. Den första startade i Texas på 1990-talet. Coacherna berättade att programmet är speciellt utformat för kvinnor och varje träningstillfälle varar ca 30 min. Man ger även kostråd och den som tränar kan komma närhelst hon önskar under öppettiden, måndag – fredag kl 0800-1200 samt lördag – söndag kl 0900-1200. Lokalen finns på Sköldvägen 9 i Dragets industriområde.
Birgitta Pettersson berättade att dr. Erik Ingelsson från Hjärt- och Lungfonden kommer till Drakensalen vid Studieförbundet Vuxenskolans lokaler i Uppsala (Kungsängsgatan 12), tisdagen den 16 april, kl. 1400 – 1520, och föreläser om: ”Hur undviker man hjärtinfarkt och diabetes”.

Efter kaffet kom så dagens underhållnig. Det var Seniorshop från Västerås som visade sin vårkollektion. Catarina Näslund hade anlitat fem duktiga mannekänger från föreningen för att vårens mode. Ulla, Solveig, Lave, Ulla och Bosse gjorde flera vändor på den tänkta ”catwalken” med snygga kläder, och publiken slapp se den typ av ”silly walking” som är vanlig på modevisningarna i Paris. Man kunde även konstatera att modet nu föreskriver lite gladare färger än tidigare, och den visade kollektionen passar, i de flesta fall, utmärkt till personer i övre medelåldern.

Efter dragning i lotteriet hade ordförande Inger endast att avlysa mötet och tacka alla som hjälp till med arrangemanget. Därefter kunde deltagarna fritt spendera sina pensionspengar på något eller några av de 1000 plagg som Catarina hade med sig.
När, och om, våren inträffar så kommer man troligen att se Håbos seniorer som länets mest välklädda.

Sverker Jonasson