Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF-dag i Bålsta Centrum

SPF-dag i Bålsta Centrum

image

(Insändare) Sedan 2008 har SPF Håbo haft en egen dag i Bålsta under tidig höst. Så blev det även i år då SPF-dagen arrangerades med lotteri, sång och spel mm den 11 september. Undantaget var förra året då ortens alla pensionärsföreningar, tillsammans med kommunen, arrangerade en ambitiös ”seniorvecka”.

Bålsta Centrum  hade vänligheten att låta SPF Håbo disponera stora delar av de öppna ytorna i byggnaden under dagen. Dessutom hade man fått låna ett skyltfönster och där kunde föreningen informera om syfte och verksamhet redan en vecka före arrangemanget. Ett bildspel som i detalj visade spannet på SPF Håbos arbete rullade på en TV-skärm hela tiden.

Längst upp, innanför entrén mot parkeringen, fanns informationsbordet med lotteri. Här kunde intresserade ta del av det arbete som utförs av Sveriges Pensionärsförbund och lokalföreningen i Håbo. Några medlemmar berättade om föreningens verksamhet, politiskt i Kommunala Pensionärsrådet, samt alla möten, studiecirklar, träffar och SPF förnämliga försäkringssystem. Tidningarna Veteranen och föreningens Medlemsforum fanns för utdelning liksom ett antal olika broschyrer.

Ett urval av föreningens studiecirklar och andra aktiviteter visades. Schack, träslöjd, internetbridge, bridge, geocaching, trädgårdsinformation, hantverkscafé, knyppling, trafikinformation, stavgång, släktforskning och ”män i köket”.

På det nedre torget i centrum gavs konsert med SPFs kör Duromoll som sjöng kända sånger, samt visade dansgruppen hur man dansar motionsdans. Här kunde även alla intresserade prova på det ädla spelet shuffleboard.

Det blev lite extra rörelse när rullstolsrallyt från Pomona kom på besök. Var annan onsdag går SPF-medlemmar ut med rörelsehindrade som bor på äldreboendet Pomona. Var annan onsdag är det PRO som sköter jobbet.

För att genomföra en sådan här kampanj krävs en stor insats av många medlemmar och att det lyckas är väl ett gott exempel på hur en aktiv förening fungerar.

Många seniorer kunde glädja sig åt att alla affärer i centrum gav rabatt till seniorer under dagen.

Sverker Jonasson