Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Glad, positiv och oerhört målmedveten

Glad, positiv och oerhört målmedveten

image

Detta handlar om 20-åriga Felicia Grimmenhag från Bålsta. Felicia är svårt funktionshindrad efter en trafikolycka för tre år sedan. Olyckan ledde bl. a. till att båda benen amputerades.

Ridsport har varit Felicias passion alltsedan 3-årsåldern. Efter olyckan trodde väl ingen att Felicia åter skulle sitta på en hästrygg, men själv hade hon andra planer. När rehabiliteringen var över fick hon med andras hjälp prova på att rida igen. Svårigheterna var förstås många och totalt blev det väl ett 10-tal försök innan man insåg att Felicia måste ha en specialanpassad sadel. Felicia sökte ekonomisk hjälp, fick bidrag från Lions Club Bålsta, och beställde sin sadel.

Nu håller hon på att trimma in sadeln medan hon genomför en intensiv dressyrträning med dagliga pass. Representanter från Lions Club Bålsta fick vara med under ett av dessa träningspass, då hon red det Arabiska fullblodet Mirjam.

Första målet med träningen är att delta i tävlingar i Skövde under sommaren, men Felicia har (av dressyrdomare i Strömsholm) fått rådet att sikta vidare – mot Paralympics i Brasilien om fyra år! Och med Felicias positiva attityd så har hon förstås tagit till sig rådet – vi lär få se henne i Rio om fyra år! Felicia visar att ingenting är omöjligt och är därför ett föredöme för alla ungdomar. Lions stödjer gärna ungdomar med sådana kvaliteter.

Bo Hansson
Lions Club Bålsta