Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Promenad vid Lejondal

Promenad vid Lejondal

image

Vi träffades som vanligt vid parkeringen nära Smultronställets närköp och undrade hur dagens promenad skulle te sig. Regnet bara öste ned men som någon sagt – det finns inget dåligt väder, bara ……..

Hur som helst tog vi några av bilarna och begav oss till friluftsgården vid Hällkana där vi parkerade bilarna. Efter att alla regnkläder var på plats började vi vår 4,5 kilometer långa vandring.
Vissa trodde att vandringen skulle gå tämligen snabbt med tanke på vädret men ack så fel de hade! Efter inte alltför många steg dök de första trattkantarellerna upp och många blev plockade under dagen.
Stigen vi följde gick igenom en fin skog som fick oss att tänka på John Bauer. En liten bäck rann parallellt med stigen och efter ett tag fann vi resterna av en såg. På informationstavlan vid resterna av sågen kunde vi läsa att troligen hade vi passerat en damm lite tidigare.

Stigen fortsatte förbi grunden till ett torp och tog ut oss till ett av de mycket fina vindskydd som Upplands-Bro kommun har ställt iordning. Naturligtvis sökte vi skydd för regnet i ett av vindskydden för att inte kaffet skulle bli alltför utspätt.
Hela tiden hade vi vandrat inom ett naturreservat och kulturlandskapet hålls öppet med hjälp av betande djur under sommartiden.
Trots allt kände sig alla nöjda över att få uppleva den fina skogen, trattkantarellerna och det goda kaffet och lovade att återkomma till höstens sista vandring den 4 november. Vi träffas som vanligt vid Smultronställets närköp för att promenera i Bålsta och avsluta höstens aktiviteter på Solslättes kondis. Glöm inte att ta med SPF-kortet, det ger en viss rabatt nämligen.

Kent Magnusson
SPF Håbo