Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Seniorernas månadsmöte i mars

SPF Seniorernas månadsmöte i mars

image

Torsdag är mötesdag för Håbos seniorer och den 26 mars samlades knappa 100-talet SPF-are i medlemslokalen Skeppet för att umgås och lyssna på musik.

”SPF Seniorerna Håbos” ordförande, Yvonne Lindström, öppnade mötet och hälsade alla välkomna. En ny medlem presenterades, varefter Yvonne tackade alla funktionärer som jobbar med evenemanget.

Programkommittén, under ledning av Lars-Olof Eklund, hade engagerat Jonas Thun för att berätta om Vårdcentralen i Bålsta Centrum. Sedan hösten 2012 drivs denna av Familjeläkarna och Jonas jobbar där som läkare och verksam-hetschef. Familjeläkarna sköter även vårdcentraler i Saltsjöbaden och Husby samt har man medicinskt ansvar för ett antal äldreboenden i Stockholm. När Familjeläkarna öppnade i Bålsta var förhållandena på vårdcentralen bekymmer-samma efter den tidigare ägarens konkurs. Läget har nu normaliserats och ef-ter omorganisation har produktiviteten förbättrats och man gör nu särskilda insatser för äldre och kroniskt sjuka. Vårdcentralen kan erbjuda ett antal specialister och nytt för året är en satsning mot diabetes.

Kaffe med superbulle landade på borden och dagens artister presenterades. Far och dotter, Björn och Linda Rapp, satte bokstavligen fart på åhörarna. Björn på keyboard och Linda med sång och saxofon. Linda sjunger precis som seniorer önskar, distinkt med perfekt diktion. Musikaliteten kan ingen klaga på och hennes humoristiska lek med schlagerrepertoaren var verkligen njutbar. Duon är naturligtvis mycket samspelt. Linda har även en fenomenal förmåga att leka och skoja med publiken på ett trevligt sätt, och ingen av de närva-rande kommer väl att glömma tåget som formerades av 20-talet åskådare. Det startade med Kalle som lokförare till tonerna av Ellingtons ”Take the A-train”. Inga signal- eller växelfel noterades. Tåget nådde slutstationen och därmed var en riktig Floor Show slut. Publiken uppskattade verkligen artisternas insat-ser med rungande applåder och blommor.

Bo Hansson
SPF Seniorerna Håbo 

Här finns en video från framträdandet