Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Vad är Lions och vad gör dom?

Vad är Lions och vad gör dom?

image

Lions Sverige genomför nu en omfattande reklamkampanj med frågan Hur mycket tid har du? Syftet med kampanjen är att ge allmänheten bättre kunskaper om organisationen och dess verksamhet.

Hur mycket tid har du?

15 sekunder
Okej, vi håller det kort: Vi vill åt din tid. Hur lite du än kan avvara. Vi lägger vår på att göra livet lite bättre för människor som behöver det – lokalt, nationellt och internationellt. Det innebär allt från att ordna simskola för asylsökande barn till att bygga en diabetesklinik i Sri Lanka. Din tid behöver vi för att nå ut till fler. Har du ett par sekunder till?

På lions.se/hardutid visar vi hur du kan göra en god gärning av dem.
Tack för din tid!

30 sekunder
Toppen, på en halv minut hinner vi med en kort tillbakablick: minns du minttabletterna du kunde köpa för fem kronor nere i tennishallen eller vid kassan på Vivo? Där värstingarna bara la i en krona istället för fem? Det var våra tabletter, och vi säljer dem faktiskt fortfarande. Men idag är Lions mer än mint, och vi samlar in mer än pengar.

Idag ber vi om din tid. Det är också vad våra medlemmar ger. Tid som kan omvandlas till pengar via loppisar och insamlingar eller läggas på att göra världen bättre på andra sätt – som att samla in kläder till hemlösa i Stockholm eller hjälpa syriska flyktingar på plats i Libanon.

Din tid vill vi använda till att nå ut till fler, så vi kan hjälpa mer. På lions.se/hardutid visar vi hur några få sekunder kan räcka betydligt längre.
Tack för din tid!

En minut
Du ger oss en hel minut, fantastiskt! Den genomsnittliga läsaren ägnar bara 6,1 sekunder åt en annons, så i sammanhanget är ju 60 sekunder oceaner av tid. Eller kanske mer av en bidé. Hur som helst, nu har vi tid att ta det från början: De flesta hjälporganisationer, eller välgörenhetsorganisationer kanske vi kallas… Eller säger man non profit? Skitsamma. De flesta i vår bransch vill att du hjälper dem genom att skänka pengar. Inget konstigt med det, pengar kan köpa medicin, bygga skolor och rena vatten. Vi tar också gärna emot den typen av donationer på PG 90 1948-0

– men vi samlar också på något helt annat. Tid. Inget funkar om inte någon också skänker sin tid, och tid är vad Lions drygt 12 000 medlemmar i Sverige bidrar med. Vad de sedan gör med den bestämmer de själva. Några bakar bröd och säljer till förmån för de drabbade i Syrien, andra ordnar stormiddag för att liva upp på ålderdomshemmet i Laxå och ett tredje gäng håller i loppisen du brukar fynda på.

Därför är det just tid vi ber dig om idag. Varje insamlad sekund räknas, och det räcker med ett fåtal för att hjälpa oss. Redan nu har du lagt ungefär 40 sekunder på att läsa om Lions och vet mer om vad vi gör. Och kanske berättar du för någon om oss? Då har den här knappa minuten räckt ännu längre.

Så nästa gång du sitter i väntrummet, på bussen eller vilar ut inne på jobbtoaletten, skänk ett par sekunder till oss istället för att läsa om livet efter Ex on the Beach på Aftonbladet eller sprida konstruktiv kritik i Dagens Medias kommentarsfält. På lions.se/hardutid visar vi hur de sekunderna kan göra världen lite drägligare, och hur några till kan göra ännu mer.

Tack för din tid!

Här nedan ett litet lokalt komplement till kampanjen.
Lions Clubs International, ofta benämnd Lions eller Lions Club på svenska, är en ideell internationell välgörenhetsorganisation som bildades i Chicago 1917 av affärsmannen Melvin Jones. 

Den globala spridningen av Lions illustreras i detta bildspel.

På vår hemmaplan har vi Lions Club Bålsta som presenterar sig själva i denna broschyr.

Tack för din tid!
Lions Club Bålsta