Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Nyheter från Håbo Ridklubb

Nyheter från Håbo Ridklubb

image

Varje år arrangerar Håbo Ridklubb dressyrmeeting innan sommaren. I två dagar kommer duktiga ekipage och tävlar i olika klasser. Klubbens medlemmar ställer upp som funktionärer och det gäller både juniorer och seniorer. Att vara funktionär är både roligt och lärorikt.

Landslagsryttare
Till årets dressyrmeeting, som äger rum den 13-14 juni, har vi en klass för ryttare med funktionsnedsättning. Detta är extra roligt av flera anledningar. Men särskilt roligt för våra ryttare från särskolan som kommer och rider hos oss en gång i veckan, med stöd från Viktoria-fonden.

Roligt är också att många som kommer för att rida den klassen är från Sveriges landslag för pararyttare som siktar mot Rio 2016.
I dessa klasser rider man olika program beroende på vilken funktionsnedsättning man har. Vi har fem program som dessa pararyttare kommer att rida. Grad 1a, grad 1b och grad 2 kommer att ridas på en kortare bana och slås ihop till en klass.
Grad 3 och grad 4 rider på lång bana och slås ihop till en klass.
Grad 1a går i skritt. Grad 1b och Grad 2 går i skritt och trav. Grad 3 och 4 går i alla tre gångarterna. Grad 4 har mera samlande rörelser, såsom skrittpiruett, samlad trav och galopp.

Genomgång av anläggningen
En av de som kommer för att tävla är Felicia Grimmenhag som är klar för SM senare i augusti. Felicia har hjälpt oss inför tävlingen genom att besöka klubben och tillsammans med tävlingsgruppen tittat på vad som behöver förbättras på anläggningen för att tillgängligheten ska bli så bra som möjligt för alla tävlande ekipage.

Felicia Grimmenhag har tävlat med funktionsnedsättning under 1 år och tävlar för Segersta SR med sin häst Purissima. Hon har sin häst på Häggeby gård strax utanför Bålsta och har ridit på ridklubben i många år när hon var yngre. Därför blev också besöket på klubben en nostalgitripp, då flera av hästarna från hennes ridskoletid fanns kvar.

Håbo Ridklubb