Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Lunch för seniorer från SPF Seniorerna Håbo

Lunch för seniorer från SPF Seniorerna Håbo

image

De seniorer som refereras till i rubriken är de medlemmar som är äldre än 80 år och som blev bjudna på lunch på Lastbergets konferensanläggning den 5 november.

Yvonne Lindström hälsade alla välkomna och hoppades att de skulle ha det bra. Hon berättade även att 170 medlemmar 80+ inbjudits och att 115 personer deltar i dagens lunch. Här ingår även styrelsen.
Under väntan på maten spelade Bernt Gahn trevlig, varierad musik på dragspel och det blev ytterligare fin musik till kaffet.

Joachim Tiefensee berättade om torpet Last-berget och nämnde att namnet kommer från lastageplatsen vid berget några 100 meter söder om kursgården. Här fanns djup intill klippan där vedskutorna kunde förtöja och lastas genom att veden störtades direkt ner i lastrummen. Veden kom från skogarna i närheten och skeppades till Stockholm. Joachim passade även på att tacka styrelsen för den utmärkta lunchen i förnämlig miljö med härlig utsikt.

Så kunde deltagarna gå ut till väntande fordon (bl.a. buss) för transport till hemmet, samtidigt som de kunde konstatera att nu har hösten kommit till Håbo på riktigt, både bildlikt och bokstavligt.

Sverker Jonasson