Hem | Övriga Nyheter | HåboPortalen | Den stora tråden om HåboPortalen som forum

Den stora tråden om HåboPortalen som forum

image

HåboPortalen är för tillfället det enda forum och initiativ i Håbo kommun som erbjuder medborgardialog i nästintill realtid mellan medborgare, politiker och tjänstemän.

HåboPortalen är partipolitiskt och kommunadministrativt obunden och har inga anställda skribenter, här är det främst dina och andras insändare och kommentarer som står för innehållet. Gräsrotsjournalistik när den är som bäst med målet att granska våra makthavare/ beslutfattare, politiker som tjänstemän i kommunhuset! Sidan drivs av mig Attila Gal på min fritid, och dess tekniska drift bekostas av annonser från lokala företagare. 

För att skapa och upprätthålla ett levande forum, och på grund av att jag driver sidan på min fritid, beslutades tidigt om vissa regler eller icke-regler. Jag modererar inte inlägg. Det är tillåtet med anonyma kommentarer om inga namn nämns i texten. Jag anser att alla som skriver under sin kommentar står för innehållet och dess eventuella juridiska konsekvenser.

Jag föredrar att taket är högt och rummet är brett. Politisk korrekthet (PK) är inte målet, det tar kommunens andra medier hand om. Detta fick jag/Portalen kritik för under årens gång, där tjänstemän och politiker kände sig utpekade och trakasserade vilka i sin tur antingen slutat kommentera här (men fortsätter att läsa) eller vässade pennan och sina retoriska argument för att "ge svar på tal".

Huruvida är det våra poltiker som inte tål kritik eller våra medborgare som är frispråkigare än genomsnittet tål att diskuteras här och nu, men allt för ofta skylls den rådande situationen på mig eller forumreglerna (eller på dess avsaknad).

Därför beslutade jag att ägna detta inlägg åt att samla in synpunkter på ett ställe på hur sidan för så många som möjligt och på bästa möjliga sätt kan fungera som den levande medborgardialogen i Håbo kommun mellan medboragare, politiker och tjänstemän, främst med tanke på ramerna kring dialogen och inte på innehåll.

För att behålla sakligheten i forumet, släpps inga anonyma inlägg genom denna gång, och alla inlägg/meningar som har inte med ämnet att göra tas bort eller ändras.

Så alla som vill ha ett levande och givande forum i Håbo har nu möjlighet att säga sitt: medborgare, politiker eller tjänstemän.

Ordet är fritt, säg ditt eller fortsätt att tiga.

Attila Gal
HåboPortalen