Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Om att må så gott man kan

Om att må så gott man kan

image

Många av oss vet egentligen inte vad en god hälsa är. Vi mår för det mesta rätt bra, men förkylningar, trötthet, huvudvärk etc. gör sig påminda då och då.

Kanske är det så att du då helt enkelt glömt att lyssna på din kropp. Vad är det den försöker säga dig?  Vad är det som gör att du mår som du mår?   Vår kropp är gjord för att klara av påfrestningar, för att teoretiskt sett bli över 100 år. Vi är uppbyggda av celler och de behöver få rätt näring, rätt vila och rätt återhämtning för att kunna prestera optimalt.

Våra celler ombildas och förnyas hela tiden så man kan säga att vi efter ca 7 år egentligen är ”helt nya, generellt sätt. För att cellerna ska kunna förnyas behöver de näring, vatten, syre och avgiftning. Lite kärlek till dig själv är också bra emellanåt. Livet kan vara tufft – men roligt och vem kan älska dig om du inte kan göra det själv? Så se dig själv som en husbyggare – bygg för att huset ska stå kvar länge. Precis så är det med vår kropp – fuskbygge lönar sig inte och kommer tillbaka i form av sjukdomar och ohälsa.

Hitta ditt sätt att må så gott du kan. Vi kan bara göra saker utifrån våra egna förutsättningar. Det är när vi tycker att vi får stimulans och inspiration som vi kan utföra stordåd. När du har harmoni i kropp och själ, då gör kroppen det den behöver för att må så gott den kan.

Så till att börja med, sätt dig i din favoritfåtölj, luta dig tillbaka, slut ögonen och andas långa, djupa andetag. Ställ dig frågan; hur är jag när jag mår som bäst och när gör jag det?

Det är första steget till ett må-så-gott-jag-kan –liv.

Innerligen,

Ingela Gullberg
www.sollannsterapier.se